Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Bu yıl bütçede ödenek ayrılmayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), nakit ihtiyacını karşılamak için, açık satışa sunulmuş ama ilgi görmeyen konut satışlarına başlayan TOKİ, ANKARA Etimesgut Erler Mahallesindeki 40/8 Konutu toptan satışa çıkardı.


Büyüklükleri 121,6-179,1 metrekare, vadeli fiyatları da 131,2 bin-249,2 bin YTL olan konutlar için, firmalar, kooperatifler ve yatırımcılar, en az 100 konut için talepte bulunacak. Toplu taleplerde, konut bedeli için pazarlık yapılacak, konut bedelleri ise peşin alınacak. Teklifler, en geç 31 Ocak’ tarihine kadar TOKİ’ye iletilecek. Başvuru yapacaklar, konut başına 20 bin YTL bedelini, TOKİ hesabına yatıracak.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl 1.42 milyar YTL geliri olan TOKİ’nin, konut inşaatlarının hızlanması nedeniyle gideri 1,7 milyar YTL’ye çıktı. Geçen yıl bütçeden 60 milyon YTL ödenek alan TOKİ için bu yıl ödenek konmadı. Bu yıl, 1,6 milyar YTL’lik gelire karşın harcamaların 2 milyar YTL’yi aşması öngörülüyor. Ayda 100-200 milyon TL arasında hakediş ödeyen TOKİ, nakit ihtiyacını toptan konut satışlarıyla karşılamayı hedefliyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız