Paylaş
12 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bugün başlayacak "bahar kampanyası" kapsamında, 200 YTL taksitle ev satacak. Konutav yerleşmeden taksit ödenmeyecek.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, kampanya kapsamında satışa çıkarılan konutların büyük bölümünü alt gelir grubu ve yoksullara yönelik konut projelerinin oluşturduğunu belirterek, "200-350 YTL taksitle 15 yıl vadeli konut satıyoruz. Bu konutlar kapışılır" dedi. Bayraktar, satışa çıkarılan konutlar arasında, daha önce satışa çıkarılıp da satılamayan az sayıdaki konutların da bulunduğunu belirterek, bunların da yarısının satılacağını tahmin ettiklerini söyledi. Ankara-merkezde, üst gelir gruba yönelik Turkuaz Vadisi konutları dışında satışa sunulan sosyal konut projesinin bulunmadığının hatırlatılması üzerine, Bayraktar, öncelikle Protokol Yolu üzerinde 18 bin konut projelendirdiklerini, bunların ihalelerinin yapıldığını söyledi. Bayraktar, ayrıca, Ballıkuyumcu’da sosyal konut projelerinin gündeme geleceğini de kaydetti.

PEŞİNATSIZ 240 AY VADE:
Bu arada TOKİ’nin bugünden itibaren 50 il, 119 bölgede satışa çıkaracağı konutlar için, yoksullara peşinatsız 240 ay vade, alt gelir gruplarında bulunanlara da 4 bin YTL’den başlayan peşinatlarla, 180 ay vade ile ödeme kolaylığı sağlanacak. Yoksullar ve alt gelir grubu, evlerine taşınıncaya kadar hiçbir şekilde taksit ödemeyecek. Bu grupta bulunanlar, aylık 250 YTL’den başlayan taksitleri, anahtar teslimini takip eden aydan itibaren ödenmeye başlayacak. Orta gelir grubu için üretilen konular da yüzde 10-15-25-40 peşinat ve 96-108-120 ay vade seçenekleriyle satışa sunulacak. Konutlar için başvurular 16 Nisan 2007 tarihinde başlayacak. Hak sahipleri, başvuruda bulunanlar arasından noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız