Paylaş
TOKİ 500.000 KonutTOKİ'den 500.000 konutluk projeler geliyor. 250.000'i yıl sonuna yetişecek. 11.110 şehit, gazi ve malûl ailesine de 20 yıl vadeli, faizsiz konut yolda.

Erdoğan, yoksul ve dar gelirlilere yönelik 20 yıl vadeli ucuz konut projelerine ağırlık verilmek üzere TOKİ’ye 250 bini yıl sonuna kadar bitirilmek üzere 500 bin konut projesi hazırlanması talimatı verdi.

Okul ve hastaneye yapımı konusunda da Erdoğan’ın isteği üzerine görev üstlenen TOKİ’ye Erdoğan’dan önceki gün yeni bir talimat daha gitti. TOKİ, Erdoğan’ın isteği üzerine 11 bin 110 şehit, gazi ve malül ailesine 20 yıl vadeli, faizsiz ve çok düşük taksitli ucuz konut üretecek. Evi olanları da kapsayacak bu konutlar için şehit, gazi ve malül aileleri kuraya da dahil edilmeyecek. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Hürriyet’e, bir defaya mahsus bu uygulama ile şehit, gazi ve malül ailelerini hiçbir koşul öne sürmeden istedikleri, beğendikleri yerde konut sahibi yapacaklarını söyledi. Bayraktar, sadece yüzde 10 peşinat alınacağı bilgisini de verdi. 81 il ve 324 ilçedeki 719 şantiyesinde tolam 258 bin 06 konutluk proje yürüten TOKİ’nin, Erdoğan’ın seçim kampanyası sırasında da seçim mitinglerinin yanı sıra bazı illerde anahtar teslimi de içeren toplu açılışlar yapacağı da öğrenildi.

Bu dev projeler TOKİ’yi ciddi finansman baskısıyla karşı karşıya bıraktı. Son olarak yurtdışından kredi arayışına giren, ancak kredi finansörlerinin bazı ön koşulları nedeniyle son anda bu talebini geri çeken TOKİ’nin finansman sorununun çözümünde özellikle arsa satışlarına umut bağladığı kaydedildi. Erdoğan’ın talimatıyla üstlendiği iş yükünün Bayraktar’ı, aşırı yorgunluktan kaynaklı bazı sağlık sorunlarıyla yüz yüze getirdiği de kaydedildi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız