Paylaş
TOKİ Kayaşehir Başvuruları Başladı 2017

TOKİ Kayaşehir Başvuruları Ne Zaman?

TOKİ’den Kayaşehir’de 1892 konut için TOKİ Kayaşehir Başvuruları alınmaya başlandı. 5 Eylül ile 20 Eylül arasında kabul edilecek başvurular için ayrılan 15 günlük sürede, 10.000’den fazla başvuru geleceği tahmin ediliyor. Kur’a usûlü satışın tamamlanacağı projede kur’a çekimleri 4 Ekim 2017 Çarşamba günü yapılacak. Kur’a sonuçlarını 4 Ekim’den sonra sayfalarımızda bulabilirsiniz.

TOKİ bu proje için kur’alı satış yöntemini benimsemiş olsa da bazı şartlar için kur’asız veya kısmen kur’asız kontenjanlar da ayırdı. Şehit Ailelere, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, genel başvuru şartlarından bazılarını yerine getirdikleri takdirde kur’alara katılmadan konut sahibi olabilecekler.

TOKİ’den 145 Bine Kur’âsız Satış

Satışlar için öncelikli olarak 1892 konutun toplam sayısı esas alınmak suretiyle, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kur’asız olarak faydalanmaları sağlanacak. 1892 konutun %5’i en az %40 engelli olan vatandaşların başvurularına yine kur’asız olarak ayrıldı. %5’i aşan sayıda başvurular için ise kur’a sadece bu fazlalık için çekilecek. Kalan genel başvuruların tamamı, eğer başvuru işlemleri eksiksiz ise kur’aya katılabilecekler.

TOKİ Kayaşehir Başvuruları şartlarını yerine getirenler arasında 4 Ekim’de yapılacak kur’a ile satın alma hakkına kavuşanlar belli olacak. Başvuru esnasında başvuru sahipleri daire tiplerinden kendi tercihlerini belirtmiş olacaklar. Ancak daha sonra sözleşme öncesi becayiş yapılması TOKİ tarafından kabul ediliyor.

TOKİ Kayaşehir Başvuruları Sonrası Süreç

Başvuruların 20 Eylül 2017’de bitmesiyle birlikte evrakların kontrolüne başlanacak. Kontroller Ekim başına kadar sürecek ve başvuru sahiplerinin, gerekli başvuru şartlarını karşılayıp karşılamadıkları, ibraz ettikleri evraka ve formlara göre belirlenecek. Bu süreçte en az %40 engelli vatandaş statüsünde yapılan başvuruların da ayrılan kontenjana oranı, kontenjanı aşıp aşmadığı tesbit edilecek.

Ekim 2017 başına kadar kur’aya katılacak başvurular asil ve yedek olarak belirlenecek. Başvuru evrakı eksik ya da yetersiz olanlar, kur’aya katılma hakkına sahip olamayacak. Ayrıca kur’a sonrası satın alma hakkı kazananların Banka Komisyonu, BSMV ve KDV ödeyeceklerini de bilmesi gerekiyor. Peşinatın binde 5’i oranındaki Banka Komisyonu sözleşme esnasında ödenecek. Bu miktarın yüzde 5’i tutarındaki BSMV’nin de aynı zamanda ödenmesi gerekiyor. KDV ise konutların tesliminde ödenecek. TOKİ, konutları sözleşme sonrası 18 ayda teslim edeceği taahhütünde bulunuyor.

Kayaşehir Konutları Örnek Daire Videolarımızı İzlediniz mi?

TOKİ Kayaşehir 1892 Konut Başvuru Şartları

TOKİ, Kayaşehir’deki 1892 konut için başvuruları Halkbank şubeleri vasıtasıyla 3 ayrı kategoride kabul ediyor:

  1. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar)
  2. En az %40 engelli vatandaşlar
  3. Diğer adaylar

Üç kategorideki başvurular için aşağıdaki şartlar talep ediliyor:

Şartlar

Kur’alı ve Kur’asız Katılabilecekler

Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kur’asız şekilde, sadece geçerli başvuru yapmaları halinde konut alma hakkına sahip olabilecekler. Ancak konutların hangileri olacağının belirlenmesi yine kur’a ile gerçekleştirilecek. En az %40 engelli vatandaşlara toplam konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılıyor; bu da 95 konut demek. En az %40 engelli vatandaş kategorisinden başvuranlardan 95 kişiye kadarı, başvuruları diğer şartlara göre geçerli olması halinde kur’asız satıştan faydalanabilecek. Bunun üzerinde başvuru olması halinde engelli başvuruları arasında kur’a bu kontenjana girmek için yapılacak. Kontenjanın dışında kalanlar ise Diğer adaylar kategorisinde normal başvuru yapabilecekler.

Başvuru sahipleri dilediği daire tipi için başvuru yapabilirken, daha sonra hak sahipleri arasında kendi istekleriyle değişiklik talepleri TOKİ tarafından kabul edilebilecek.

İkâmet Şartı

Başvuru sahiplerinin 31 Aralık 2015 veya öncesinden bu yana İstanbul’da kesintisiz ikamet ediyor olması şart. Arada 1 günlük bile bir fark olsa bu kabul edilmeyecek. Zaten kapasitenin çok üzerinde bir başvuru olacağı düşünüldüğünde gayet makul bir tavır gibi gözüküyor. 01 Ocak 2016’da İstanbul’da ikamet etmeye başlamış birinin başvurusu geçersiz sayılacak. Aynı şekilde, arada başka şehrin ikametine geçmiş olan kişilerin de başvuruları geçersiz kabul edilecek. Ancak bu şart, Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin için 3 yıl olarak aranacak. Son üç yıldır İstanbul’da ikamet ediyor olmaları ya da 3 yıldır İstanbul İl Nüfusuna kayıtlı olmaları yeterli sayılacak.

Mülk ve Toki Kredisi Şartı

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde, tapuya kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, daha evvel TOKİ’den konut almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartı aranıyor. Yine bu kısım Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerini kapsamıyor, ayrıcalık tanınıyor. Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının yalnız 1 (bir) başvuru hakkı bulunuyor. Başvuru sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmalı.

Başvuruda İstenen Belgeler

Başvuru sahipleri başvuru formu ile birlikte şu belgeleri tamamlayarak başvuru esnasında verecekler;

  1. Nüfus fotokopisi
  2. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin kredi kullanım durumuna göre Emekli Sandığından alacakları belge
  3. Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik belgesinin fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden almış oldukları, en az %40 engelli olduklarını gösterir Sağlık Heyet Raporu

TOKİ Kayaşehir başvuruları Halk Bankası’nın İstanbul’daki tüm şubelerinden kabul edilecek. Başvuru bedeli olan 5.000 TL, diğer başvuru evrakıyla birlikte teslim edecek ve Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi imzalanacak. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri ise başvuru bedeli ödemeyecekler.

TOKİ Kayaşehir 2017 Kura Sonuçları

TOKİ’nin Kayaşehir’de 2017’de kur’a yöntemi ile satışa çıkardığı 1892 konutun kur’a sonuçlarını 4 Ekim 2017’den sonra sayfalarımızda bulabilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız