Paylaş
TOKİ Kayaşehir Kura Sonuçları 2017

TOKİ Kayaşehir kura sonuçları 2 gün süren kura çekimlerinin ardından resmî olarak açıklandı. Sonuçlar TOKİ’nin Kayaşehir’de inşa ettiği 1892 konutun 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerini içeriyor. Sonuçlar, başvuruları sonunda hak kazanan kişiler ile başvuruları geçersiz olanların listelerini içeriyor.

Listelere göre çeşitli tiplerdeki 1.892 konut için 38.474 geçerli, 309 ise geçersiz başvuru bulunuyor. Geçersiz başvurular 3 sınıfta tasnif edilmiş. Bunlardan bir sınıf, daha evvel TOKİ’den ev almış veya TOKİ kredisi kullanmış olanlar ki bu açık olarak yararlanma şartlarına aykırılık oluşturuyor. Buna rağmen başvuranların isimleri geçersizlik listelerinde TOKİ ibaresiyle birlikte verildi. Bir başka şartlara aykırı durum ise, başvuru sahibinin kendisi, eşi veya velayeti altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyet sınırları içinde, tapuda kayıtlı bağımsız mülkünün olması. Bu şartı ihlal edenler listelerde geçersizlik sebebi olarak TAPU şeklinde işaretlendi. Bunun dışında çeşitli sebeplerle başvuruları geçersiz kılınanlar ise Diğer ibaresiyle listelerde yer aldı.

TOKİ Kayaşehir Kura Sonuçları Ne Oldu?

TOKİ tarafından daha evvel ilan edildiği üzere iki etapta yapılan kur’a çekimlerinde öncelikle konutların çoğunluğunu oluşturan 2+1 tipindeki dairelere hak kazananlar belirlendi. İlk günkü kur’a çekimleri ile birlikte 1.023 adet 2+1 konuttan birine sahip olmaya hak kazananlar belirlendi.

Bugün yapılan kur’a çekimlerinde ise geriye kalan 193 adet 1+1 konut ile 676 adet 3+1 konuta başvuruları kabul edilenlerin asil ve yedek listeleri belirlendi. Böylece Kayaşehir’deki 1.892 konu için kur’a çekiliş işlemleri tamamlanmış oldu.

TOKİ Yedek Hak Sahiplerini de Belirledi

TOKİ Kayabaşı Kayaşehir Mahallesinde inşa edilen 1.892 konutun tek tek her bir dairesinin satın almaya hak kazananları belirlenirken, bunlardan çeşitli sebeplerle satın alma aşamalarını tamamlayamayabilecek olanlara karşılık yedek hak sahipleri de belirlendi. 1+1 daireler için 25 yedek hak sahibi belirlenirken, 2+1 daireler için 250, 3+1 daireler için ise 150 yedek hak sahibi kur’alarda seçildi.

Şimdi Süreç Nasıl İşleyecek

Adaylar, bu aşamaya gelmek için istedikleri daire tipini belirterek Halk Bankasının İstanbul’daki herhangi bir şubesinden başvurularını yaparken 5.000 TL başvuru bedeli ödediler. Herhangi bir daire için hak kazanamayanlara 10 Ekim’den itibaren bu bedeller geri ödenmeye başlanacak. Hak sahibi olanların ise satın alma süreci başlayacak. Başvuru sahiplerinin bankaya peşinat yatırarak sözleşme imzalaması gerekiyor. Peşinat ile birlikte banka başvuru sahiplerinden peşinatın binde 5’i oranında komisyon ve bu tutarın ise yüzde 5’i oranında BSMV vergisi tahsil edecek.

Bana Çıkan Daireyi Almak Zorunda mıyım?

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, hak sahiplerinin becayiş yapabileceğine değinilmiş ancak bunun tarihi hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Konunun bugünlerde netleşmesi bekleniyor. Hak sahipleri dairelerini birbirleri arasında anlaşma yoluyla değiştirebilecekler.

TOKİ Kayaşehir Konutları ile ilgili tüm sorularınızı bu sayfa altından iletebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız