Paylaş
TOKİ İstanbul Kayabaşı 2018'de 1.500 Yeni Konut

TOKİ Kayabaşı Konutları 2018 Yeni Satış

TOKİ İstanbul Kayabaşı konutlarına bir yenisini ekliyor. 1.500 konutluk yeni bir projeye başlayacak olan TOKİ yine dar ve orta gelirlileri hedefliyor. Projede 600 lira taksitle satış yapılması planlanıyor.

2017 içinde en çok ses getiren Kayaşehir konutlarıyla, 1982 konutu kur’ayla stışan sunan TOKİ, bu sefer yine İstanbul’da 600 lira taksitle daire satacak.

TOKİ İstanbul Kayabaşı Konut Fiyatları

İstanbul Kayaşehir Konutları 2017 satışında, kur’a ile yapılan satışlara yirmi kat talep gelmesi, TOKİ’ye bölgede yeni bir proje daha geliştirme kararı aldırdı. Kayabaşı’nı İstanbul’da bir nevi özel TOKİ bölgesi ilan eden kuruluş, 2018 yılı içerisinde burada 1.500 yeni konutun inşasına başlayacak.

TOKİ İstanbul Kayabaşı Konutları 2018 yılında inşa edilecek ve yılın ilk 3 ayında satışa çıkartılacak. Proje kapsamında dar gelirli ve orta gelirli ailelerden, mülkünde bir daire bulunmayan, ev sahibi olmayanlar öncelikli olarak ev sahibi yapılmaya çalışılacak. Bu kapsamda uzun vadede 600 lira taksitlerle ödeme planı da olan çeşitli ödeme seçenekleri sunulmasına karar verildi. Projede TOKİ sosyal konutları fiyatları 150.000 liradan başlayacak.

Kayabaşı’nda 600 Lira Taksitle Daire

Konu hakkında bizzat bir demeç veren TOKİ Başkanı Ergün TURAN şöyle konuştu:

“Şimdi de yeniden İstanbul’da dar gelirli vatandaşlarımız için 1500 konutu satışa sunacağız. Başvurular altı ay içerisinde başlar. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız.

Üretim felsefemizin temelini dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut projelerimiz oluşturuyor. Amacımız hiç konut sahibi olmamış vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır. Anadolu’da olduğu gibi İstanbul’da da konut üretimimize hızla devam ediyoruz.

TOKİ Sosyal Konutları %95

Son yıllarda ürettiğimiz konutların ise yaklaşık yüzde 95’i sosyal konuttur. Bu konutlar öncelikle dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımıza verilmektedir. Bu grupların içerisinde engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emekliler için ayrı bir kontenjan ayrılmış durumdadır.

TOKİ’den 805.000 Konut Geldi

Türkiye’de ki konut sorunu çözmek için kurulan bir idare olan TOKİ, bu yıllar aralığında, kentsel dönüşüm, sosyal donatılar, eğitim kurumları, stadyumlar, hastaneler inşa ederek her alanda Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlamıştır. 1984-2002 yılları arasında 43 bin konut üretebilen idaremiz, 2002 yılından bugüne gelindiğinde 805 bin konut üreten bir idareye dönüşmüştür. 19 yılda sadece 43 bin konut üreten bir idareden, her yıl yaklaşık 65 bin konut üreten bir idare konuma geldik. Artık sadece nicelik değil nitelik anlamında da kendimizi yenileyerek ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyoruz.”

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bilgi Talep ve Yorum Formu

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişimsayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, bu alandaki makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

 

8 YORUM

  1. merhabalar. ben dar gelirliler için yapılacak yeni proje araştırıyorum. bilgileri nereden en doğru şeklinde alabilirim. Gelişmeleri nereden takip ede bilirim. Şu an herhangi bi başvuru varmıdır. lütfen yardımcı olun.

      • TOKİ Kayaşehir 2018 Konutları son ihalesi birkaç gün evvel yapıldı. TOKİ’den Kayaşehir’e 862 yeni konut geliyor. Konut teslimi 2020 olarak değerlendiriliyor. Başvuru süreci henüz başlamadı. Haberlerden anında bilgi almak için bildirim sistemimize abone olabilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız