Paylaş
TOKİ'den Büyük İndirim 2018

TOKİ’den Büyük İndirim 2018 başlıyor. Borç bitiren kampanya 24 Nsan 2018’de başvuruları kabul edecek.

Ülkemizde birçok konut yapan ve insanları ev sahibi yapan TOKİ, geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu yeni kampanyası ile halen borç ödeyen kişilere çok büyük bir avantaj sağlıyor. Toki’den Borç Bitiren Kampanya, şimdiden çok büyük bir ilgi görmeye başladı. Artık geleneksel hale gelen bu kampanya sayesinde, TOKİ’den 2016 yılı içinde ev sahibi olan kişilerin, borçlarını daha erken bitirmesi amaçlanıyor. Bu noktada yüzde 20’lik bir indirim söz konusu. Kampanya 24 Nisan’da başlayacak ve 18 Mayıs’da son bulacak.

TOKİ’den Büyük İndirim 2018 Geldi

İnşa etmiş olduğu başarılı konut projeleri ile dikkat çeken TOKİ, her yıl yaptığı gibi bu sene de bir indirim kampanyası düzenleniyor. Buna göre TOKİ ile 2016’da ev sahibi olmak için başvuruda bulunan, satışı 2016 yılında tamamlanan ve  2016 sonundan itibaren taksitlerini ödemeye başlayan kişiler, erken bir biçimde yüzde 20 indirimden faydalanarak borçlarını sona erdirebilecekler. Bu noktada şartlar ise dikkat çekiyor. Buna göre 12 aydan daha az bir taksiti bulunanlar indirimi kullanamıyorlar.

Kampanyadan konut ve işyeri sahipleri faydalanabilirken, borcunun tamamı veya en az %25’lik kısmını ödemek isteyenler, %20’lik indirim alıyor. İndirim tutarı, yapılacak toplu ödeme için hesaplanıyor.

TOKİ Yüzde 20 İndirim Hesaplaması

Toplu KOnut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, indirim kampanyasından kimlerin faydalanabileceği ve ne şekilde faydalanacakları açık bir şekilde izah edildi. Buna göre kampanyadan yararlanmak için TOKi’den konut veya işyeri almış, ödemeleri 2016 yılı sonuna kadar başlamış olan kişiler yararlanabiliyor. İndirim hesplaması, yapılacak toplu ödeme üzerinden gerçekleştiriliyor. 100.000 lira borcu kalan bir kişi, bunun 50.000 liralık kısmını ödemek isterse, 50.000 lirayı yüzde 20 indirimler 40.000 lira olarak ödüyor ve kalan 50.000 liralık borcunu ise önceki şartlarda ödemeye devam ediyor.

Kampanyadan, mevcut borcunun tamamını veya en az %25’lik kısmını peşin ödemeyi isteyenler faydalanıyor. Başvuru 24 Nisan’da başlıyor.

Bu konu hakkında TOKİ Başkanı Turan şunları ifade etti;

“Her yıl olduğu gibi 2018 yılı için de bir kampanya düzenleme kararı aldık. Kampanyanın kurallarını da belirledik. Bunu yaparken, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve mali durumlarını göz önünde bulundurduk. Buna göre sadece 2016 yılı içinde yapılan konut satışlarından ev alan hak sahipleri, kampanyaya iştirak edebiliyorlar. Bu noktada ödemelerin başlangıç tarihinin de en geç 2016 senesinin sonu olması gerekiyor. Geçen yıl düzenlemiş olduğumuz kampanyadan faydalanan birçok insan olmuştur. Böylelikle vatandaşlarımızın borçları, yüzde 20 indirim sayesinde daha erken bitmişti. Bu yıl yaz ayında kampanya düzenleme fikrinden vazgeçtik ve İlkbahar ayında kampanyayı başlatma kararı aldık. Bu şekilde çok daha fazla insana ulaşmayı düşünüyoruz.”

TOKİ İndirim Kampanyası Başvuru Tarihleri

Yapılan açıklamaya göre kampanya tarihleri de netleşti. Buna göre şartları taşıyan kişiler 24 Nisan 2018’den itibaren başvuruda bulunabilecekler. Son tarih ise 18 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Bu süre zarfında hak sahipleri, ilgili yerlere giderek, kampanyadan yararlanmak istediklerini belgelemek zorundalar. Toki’den borç bitiren kampanya çerçevesinde, bu yıl da birçok kişinin başvuruda bulunması bekleniyor.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız