Paylaş
Toki Konut Başvurusunda Gerekli Belgeler

TOKİ’nin yapmış olduğu projelerden faydalanmak ve konut almak isteyen kişiler, kurum tarafından belirlenmiş olan bir takım şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartların belgeli bir biçimde kanıtlanması durumunda, başvurular geçerli bir hale geliyor. Toki Konut başvurusunda gerekli belgeler, mutlaka eksiksiz bir biçimde tamamlanmak zorunda.

TOKİ Başvuru Şartları

Konut başvurularında 4 farklı kategori yer alıyor. Buna göre birinci kategori içinde şehit aileleri ile vazife ve harp malulleri bulunuyor. Bunun yanı sıra dul ve yetimler de bu kategoride yer alıyor. İkinci kategori ise en az yüzde 40 engelli olan vatandaşlar bulunuyor. Üçüncü kategori emeklilere ayrılmış durumda. Son kategori ise diğer alıcı adayları olarak tanımlanıyor.

Toki Konut Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir

Başvuruda bulunacak olan kişilerin, inşa edilecek olan projenin belediye sınırları içinde bir yıldan beri oturmuş olması şarttır.  Birinci kategoride yer alan kişiler için bu süre 3 sene olarak belirlenmiş. Bunun yanı sıra başvuruda bulunan kişilerin üzerlerine kayıtlı bir evin ya da taşınmaz mülkün olmaması gerekiyor.

Başvuru şartları içinde maksimum bir gelir limiti de söz konusu. Buna göre haneye giren aylık gelirin en fazla 4500 TL olması gerekiyor. Bu limit İstanbul için 4800 TL şeklinde belirtilmiş. Toki Konut başvurusunda gerekli belgeler tamamlandıktan sonra yetkili kurumlara giderek, başvuruda bulunmanız mümkün oluyor.

Toki Konut Başvurusunda Gerekli Belgeler Neler?

Başvuru belgeleri içinde ilk sırada nüfus kayıt örneği yer alıyor. Bu nokta nüfus cüzdanının olması şart. Bunun yanı sıra, bölgede en az 1 seneden beri yaşandığını kanıtlamak için de Nüfus Müdürlükleri üzerinden tam vukuatlı ve onaylı bir belgenin alınması gerekiyor. Emekli olan başvuru sahipleri ise SGK’dan bazı belgeleri temin etmek zorunda. Bunların içinde emekli olunduğuna dair bir yazı bulunuyor. Emeklilik kimlik kartı olan kişiler ise bu kimlikleri ile başvuruda bulunabiliyorlar. Toki konut başvurusunda gerekli bilgiler içinde tapudan alınacak olan belge de yer alıyor. Çünkü başvuru sahiplerinin, kendi adlarına bir mesken olmadığını belgelemesi gerekiyor. Bu belgenin alınmasından sonra başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişimsayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız