Paylaş
Halkbank TOKİ Başvuru Şartlar Açıklandı

Halkbank TOKİ başvuru şartları çerçevesinde TOKİ tarafından yapılan konutlara başvurabilir ve kura çekimine katılabilirsiniz. Bu noktada şartların neler olduğu çok büyük bir önem arz etmekte. Genellikle alt gelirliler için konut inşa eden TOKİ, kriterleri yerine getiren herkesin başvurusunu kabul etmektedir.

Halkbank TOKİ Başvuru Şartları Neler?

TOKİ konutlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin, şu şartları taşıması gerekiyor;

  • Halkbank‘a başvuru sahiplerinin TC vatandaşı olmaları gerekmekte
  • Bunun yanı sıra başvuru için belirlenmiş olan alt yaş sınırı 25. Eşi vefat eden kişiler ve dul olan çocuklu kadınlar buna tabi değil.
  • Aylık hane geliri alt gelir grubu ve emekliler için 3200 TL olarak belirlenmiş durumda. Bunun dışında kalan kişiler için ise 4500 TL tutarında bir limit söz konusu.
  • Projeye başvuruda bulunan kişinin, mutlaka konutun inşa edileceği yerde oturması gerekiyor. Bu noktada en az ikametgah süresi ise 1 sene olarak belirlenmiş.

Halkbank TOKİ Basvuru Sartlari Aciklandi (3)

  • Konut sahibi olmak isteyen kişilerin, üzerine kayıtlı bir konut tapusunun olmaması şart. Bunun yanı sıra TOKİ ile konut almış, konut kredisi çekerek bunu kullanmış olan kişiler projelere başvuruda bulunamıyorlar.
  • Proje başvurularında 4 farklı kategori söz konusu. Buna göre ilk kategori, şehir aileleri ve harp malulleri ile onların yakınlarından oluşmakta
  • İkinci kategori, engelli vatandaşlar için özel olarak düzenlenmiş şartlara sahip. Engel oranının yüzde 40 olması gerekmekte.
  • Bir diğer kategori ise emeklilerden oluşmakta. Emekli olanları başvuruları, farklı kriterler üzerinden değerlendirilmekte.
  • Halkbank TOKİ başvuru şartları bu kriterlerden oluşmakta.

Halkbank TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru süreci son derece kolay. Her ilde ya da ilçede bulunan devlet kurumlarına giderek başvuru işlemlerini başlatabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra başvuru için bir miktar paranın da ilgili bankalara ödenmesi gerekmekte. Böylelikle Halkbank TOKİ başvuru şartları üzerinden ev sahibi olunabiliyor.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız