Paylaş
Toki Başvuru Bedeli Nasıl Geri Alınır

TOKİ başvuru bedeli geri alma işlemleri çok kolay. Kur’a sonunda size bir daire çıkmaması halinde TOKİ tarafından en kısa zamanda geri ödeme yapılıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, inşaatların ihale sürecinden sonra başvuru kabulleri yapıyor. Ön başvuru şeklinde yapılan işlem sırasında, ödemeye TOKİ tarafından ilan edilmiş olan ön başvuru bedeli yatırılıyor.

TOKİ Başvuru Bedeli Geri Alma İşlemleri

Bu noktada kura çekiminden sonra hak sahibi olamayan kişiler, parayı nasıl geri alacaklarını merak ediyorlar. Bunun için belli prosedürlerin izlenmesi gerekiyor. TOKİ başvuru bedeli geri alma kolay bir şekilde gerçekleşiyor.

Başvuru Bedelini Geri Alma

Başvuru bedelini geri almak için üç farklı durumdan birisinin yaşanması gerekiyor. Bu durumlar şöyle;

  • TOKİ tarafından hazırlanmış olan herhangi bir konuta başvuruda bulunan kişiler, kura çekimine katılıyorlar. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi, hak sahiplerini belirliyor. Buna göre kurada adı çıkmayan kişiler, konut sahibi olma şansını kaybediyorlar. Böyle durumlar yaşandığı zaman başvuruda bulunan ve para yatıran kişi, parasını geri alabiliyorlar.

  • Başvuruyu geri çekme durumlarında ise iki farklı prosedür uygulanıyor. Kuradan önce başvuruda bulunan ve belirlenen hesaba para yatıran kişiler, bundan vazgeçtikleri zaman parayı geri alabilme hakkına sahip oluyorlar. Bunun yanı sıra talep örgütlenmesi durumu söz konusu olduğunda, yatırılan başvuru parası geri alınmıyor. Böylelikle TOKİ başvuru bedeli geri alma işlemi yapılamıyor.
  • Eğer TOKİ aracılığı ile başvuru alınan bir projeye yeterince talep söz konusu değilse, bu noktada başvuru yapan ve para yatıran kişilerin ücretleri geri ödenebilmektedir.

TOKİ Geri Ödeme Süreci Nasıl İşliyor?

TOKİ’den ev almak için başvuru yapan ve para yatıran kişilere, kur’adan sonraki dönem içerisinde paraları geri ödeniyor. Bu noktada TOKİ tarafından bir takvim belirleniyor. Bu takvime göre paranızı geri alabiliyorsunuz ve özel olarak bir şey yapmanız gerekmiyor. Geri ödeme takvimi genellikle kur’a sonrası 30 günlük zaman dilimi içerisinde yer alırken, büyük çoğunlukla 7-15 gün arası ödemeler yapılıyor. Ön başvuru ücretini, başta bu ödemeyi yaptığınız bankadan geri alıyorsunuz. TOKİ başvuru bedeli geri alma bu şekilde gerçekleşmekte.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

1 Yorum

  1. Merhabalar,
    Toki evinin çekilişine katıldım kuradan çıktım ama vazgeçtim yatırdıgım basvuru bedelini geri alabilecek miyim? Konuyla ilgili bilgi alabilir miyim rica etsem.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız