Paylaş
TOKİ başvuru bedeli ne kadar

TOKİ başvuru bedeli çok sık gündeme gelen sualler arasında yer alıyor. Buna göre TOKİ tarafından inşa edilecek olan konut projelerinden önce bir başvuru süreci söz konusu.

Bu başvuru süreci içerisinde para yatırma aşaması da var. Başvuruda bulunacak olan kişilerin, belirlenmiş olan bu meblağı, ilgili yerlere yatırması şart. Ancak bu şekilde başvuru tamamlanmış oluyor. Daha sonra ise kura çekimi, noter huzurunda yapılıyor. Böylelikle hak sahibi olup olmadığınızı öğrenmiş oluyorsunuz.

TOKİ Başvuru Bedeli Ne Kadar?

TOKİ, genellikle dar gelirli vatandaşlar için konut inşa ediyor. Bundan dolayı başvuru ücretinin çok fazla olmadığını söylemek mümkün. Bu gelir grubu için belirlenmiş olan ücret 500 TL. Ayrıca projenin çeşidine göre ücret değişebilmekte. Orta gelir grubu için daha yüksek bir ücret talep ediliyor.

Örneğin 3+1 konutlarda TOKİ başvuru bedeli 6.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu noktada inşa edilecek olan konutların özellikleri, yapısı, konumu ve daha birçok kriter göz önünde bulunduruluyor. Buna göre bir başvuru bedeli belirleniyor. Böylelikle TOKİ başvuru bedeli ne kadar sorusu da yanıtını bulmuş oluyor.

TOKİ başvuru bedeli ne kadar

TOKİ Başvuru Şartları Neler?

Alt gelir grubuna mensup olan kişilerin başvuru yapmadan önce, kategorileri incelemesi şart. Buna göre TOKİ, 4 farklı kategori belirlemiş durumda. Bu noktada ilk kategoride şehit aileleri yer alıyor. Ayrıca savaş ile vazife malulü olanların yetimleri ve dul kalan eşleri de bu kategoride bulunmakta. Diğer kategori ise engelli vatandaşlar için belirlenmiş.

En az yüzde 40 engeli olan kişiler bu kategoride yer almakta. 3.kategoride emekli olanlar bulunuyor. Son kategori ise bu şartlara sahip olmayan kişileri kapsamakta. Başvuru yapacak olan kişilerin en az 25 yaşında olması gerekiyor. TOKİ Başvuru bedeli ne kadar sorusunun cevabına göre bir ücret yatırmak ise şart.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız