Paylaş
TOKİ Projelerinde Öncelikli İller

TOKİ Projelerinde Öncelikli İller sektörde çok önemli konuların başında geliyor. Başbakanlığa bağlı olarak çalışan TOKİ, belli illere öncelik veriyor. Bunun için her yıl bir değerlendirme yapılıyor. Bu noktada illerin hangi kriterlere göre belirlendiğini öğrenmek gerekiyor.

TOKİ Projelerinde Öncelikli İllerin Belirlenmesi

Alt gelir grubunun yanı sıra emekli olanlar için de çok kolay ödeme yöntemleri sunan TOKİ, her sene öncesinde bir plan yapıyor. Bu plana göre hangi illere öncelik verileceği ve hangi kentlerde konut projelerine başlanacağı belirtiliyor. Genel olarak TOKİ, büyükşehirlerdeki konut projeleri ile dikkat çekmekte.

Aslında kurum, Türkiye’nin her ilinde aktif bir şekilde inşaatlara devam ediyor. Ancak bazı nedenlerden dolayı büyük şehirlere öncelik verilmiş durumda. Bunun temel nedeni ise artan nüfus ve ev sahibi olmanın zorlaşması. Özellikle büyük şehirlerdeki hayat pahalılığı, ev almanın çok kolay olmaması gibi nedenlerden dolayı, mega kentler her zaman önceliğe sahip.

TOKİ Projelerinde Öncelikli İller

TOKİ’nin Öncelikli İlleri Hangileri?

TOKİ Projelerinde Öncelikli İller sayılırken başta İstanbul geliyor. Türkiye’nin en büyük kenti olan ve sürekli göç alan şehirde, birçok TOKİ projesi mevcut. TOKİ projelerinde öncelikli iller noktasında diğer kentler ise Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep olarak dikkat çekmekte. Şehir listeleri her yıl değişebiliyor. Buna göre TOKİ’nin güncel proje ve planlarını online bir şekilde takip etmek gerekiyor. Ancak genel olarak iki kentin her zaman ön plana çıktığını söylemek gerekiyor. Bu şehirler Ankara ve İstanbul.

TOKİ Projesine Başvuru Nasıl Yapılıyor?

TOKİ projesinde hangi iller öncelikli sorusuna verilen cevaptan sonra başvuru sürecini başlatmak mümkün. Bu noktada bankalar üzerinden belli bir miktar para yatırmak şart. Ayrıca TOKİ tarafından istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde imzalamak ve bunları kurumlara sunmak gerekiyor.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız