Paylaş
TOKİ Ödeme Sistemi

TOKİ Ödeme sistemi, son derece cazip olduğu için büyük bir ilgi görmekte. Hem alt hem de orta gelir sınıfına mensup olan T.C. vatandaşları, sahip oldukları gelire göre konut sahibi olabiliyorlar. Bu nokta ödeme sistemine dair tüm detayların ayrıntılı bir şekilde bilinmesi gerekiyor. Böylelikle sıkıntısız bir ödeme planı oluşturmak ve düzenli olarak geri ödemeleri yapmak mümkün oluyor.

TOKİ Ödeme Sistemi Nasıl?

Konut Tipleri: Alt gelir sınıfına mensup olan kişiler için 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi konut tipleri mevcut. İsteğe göre bunlardan herhangi birisine başvurmak mümkün oluyor.

Peşinat: Peşinat değişmekte. Konut tipine ve projenin yapıldığı yere göre farklı miktarlar ortaya çıkabiliyor.

Başvuru Bedeli: Minimum 500 TL olarak belirlenmiş olan bu meblağ, daha fazla da olabiliyor. 2.000, 4.000 ve 6.000 TL gibi seçenekler de söz konusu.

TOKİ Ödeme Sistemi

Peşinat Oranı: Peşinat oranı için de aynı şeyleri söylemek mümkün. TOKİ ödeme sistemi içinde minimum peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiş. Bunun yanı sıra yüzde 12 gibi bir alternatif de söz konusu. Peşinat oranını yüksek tutmak isteyen kişiler yüzde 15 ya da yüzde 25 gibi seçenekler de sunuluyor.

Taksit Sayısı: Peşinat oranı ile paralellik gösteriyor. En az taksit sayısı 120 ay. Ayrıca 156, 180, 216, 240 ay gibi taksit seçenekleri söz konusu.

TOKİ Başvuru Şartları Neler?

TOKİ ödeme sistemi ile ev sahibi olmak isteyen kişiler, 25 yaşında olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra daha önce TOKİ aracılığı ile ev alan kişiler, başvuruda bulunamıyorlar. Ayrıca TOKİ projesinin olduğu yerde ikamet etme şartı söz konusu. Bunun dışında alt gelir grubu içinde olanların hane gelirinin İstanbul için en çok 4500 TL diğer şehirler için en çok 3.700 lira olması gerekmekte.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız