Paylaş
TOKİ faizsiz konut kredisi

TOKİ faizsiz konut kredisi 2018 yılı için sadece belli özelliklere sahip olan kişilere veriliyor. Buna göre TOKİ, yönetmelik üzerinde yapmış olduğu değişiklik ile bu durumun şartlarını belirledi. Bu noktada şehit aileleri, harp ya da vazife sırasında malul olan kişilerin yetim ve dulları, faizsiz konut kredisinden faydalanabiliyor. Bu yönetmelik geçen sene yürürlüğe girdi ve bu yıl 100’den fazla kişi bundan faydalanarak faizsiz kredi çekti.

TOKİ Faizsiz Konut Kredisi Koşulları Neler?

  • Faizsiz kredi almak isteyen kişiler arasında, hak sahipliği belgesini SGK’dan alan ancak kendisine hiçbir şekilde bir aylık bağlanmayan kişiler yer almakta.
  • Bu özelliğe sahip olan kişiler, faizsiz bir şekilde kredi kullanabiliyorlar.
  • Bu noktada kredi miktarının geri ödenmesi, en düşük derece olarak kapılan edilen aylık miktarının dörtte birine denk gelmektedir. Bu tutar ise giriş taksiti olarak kabul edilmektedir.

TOKİ faizsiz konut kredisi

  • Taksit miktarı, 6 aylık bir süreç için belirlenmektedir. Bunun yanı sıra tutar, daha önceki 6 aylık süredeki devlet memuru maaşlarına yapılan zamma bakılarak belirlenmektedir.
  • Bu noktada kredinin kullanıma başlanma tarihi önemli değildir.
  • Yönetim, her ay için TOKİ faizsiz konut kredisi miktarını hesaplamaktadır.

TOKİ Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Faizsiz konut kredisi almak isteyen kişiler, bunun için Ziraat Bankası’na başvurmak zorundadır. Bu noktada ilk olarak SGK üzerinden hak sahibi olduğuna dair bir belge almak şarttır. Krediden yararlanmak isteyen kişilerin için bir kısıtlama söz konusu olmamaktadır. Bu sayede istediğiniz gibi konut kredisi almanız mümkün olacaktır. 2018 senesi için belirlenmiş olan kredi miktarı 114 bin Türk Lirasıdır. TOKİ faizsiz konut kredisi böylelikle kullanılabilmektedir. 2018 yılında şimdiye kadar 133 kişi bu krediyi almıştır.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız