Paylaş

Toki ihalelerine katilim artiyorEkonomide canlanma ve TOKİ‘ye olan güven sebebiyle TOKİ’nin yaptığı ihalelere katılımın arttığı belirtiliyor. Moody’s de geçen hafta TOKİ’nin kredi puanı görünümünü değiştirerek durağandan pozitife yükseltmişti. TOKİ‘den yapılan açıklamada, kurum tarafından düzenlenen ihalelere kriz döneminde katılım azalırken, katılımın azlığı birçok ihalenin ertelenmesine sebep oluyor.

Bununla birlikte özellikle son 2 ayda, ekonomideki canlanmayla birlikte inşaat sektörünün hareketlendiği ve TOKİ ihalelerine katılan firma sayısının giderek arttığına dikkat çekiliyor. Şu anda ihalelere katılan firma sayısının 10, hatta bazı ihalelerde 20’yi geçtiği belirtiliyor.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, en çok ihale düzenleyen kamu kurumlarından olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ekonomik gelişmelerden doğrudan etkilendiği ifade edilirken, özellikle son iki ayda bazı ihalelere 20’den fazla firmanın katılmasının, ekonominin canlanması ve en az bunun kadar TOKİ’ye duyulan güvenin etkili olduğu üzerinde duruluyor.

TOKİ’nin son ihalelerine katılan firmalar

Açıklamaya göre, TOKİ’nin Düzce’de 300 yataklı devlet hastanesi yapımı için düzenlediği ihaleye 25 firma, Niğde-Merkez Hıdırlık’ta 528 konut, ilköğretim okulu, cami ve ticaret merkezi yapımı için düzenlenen ihaleye 24 firma katıldı. Toplam 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi ihalesine 22 firma, 200 yataklı Konya-Akşehir Devlet Hastanesi ihalesine 18 firma, 100 yataklı Antalya-Korkuteli Devlet Hastanesi ihalesine 15 firma, Afyon Spor Kompleksi ile 864 konutluk Antalya-Çıplaklı 2. Etap ihalesine 14’er firma, İstanbul-Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası ve Lojman yapımı ile 408 konutluk Ankara-Yenimahalle Macunköy ihalesine 13’er firma, Trabzon-Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi Dolgu ve Tahkimat ihalesi ile 912 konutluk Kocaeli-İzmit Arızlı ihalesi ve 296 konutluk Gaziantep-Şahinbey Etiler Mahallesi Projesi ihalesine 12’şer firma katılarak teklif verdi.

 

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız