Paylaş
Birim Değeri Ne Demektir

Birim değeri katılım bankaları tarafından kullanılma yönüyle aşağıdaki tanıma uymaktadır:

Birim Değeri Şartları

  • Katılım bankasının katılma hesaplarına fon kabul ettiği ilk gün için 100 olarak kabul edilir,
  • Kâr veya zarar edildiğinde değişir,
  • Kâr veya zarar kayıtlarının yapıldığı günlerde, vadelerine göre ayrılmış her bir fonun toplam değerinin fonun bir önceki günkü toplam hesap değerine bölünmesiyle hesaplanır,
  • Kâr veya zarar kaydı yapılmayan günlerde bir önceki günün birim değerine eşit olan katsayıyı ifade eder.

Katılım bankalarında katılma, hesaplarında toplanan fonlar, katılma hesapları kaynaklı kullandırılan krediler ve bunlardan elde edilen kar payı gelirleri ile katılma hesapları için ayrılan karşılıklar ve giderler üzerinden günlük birim değer tespit edilir.

Birim değer hesaplandıktan sonra hesap değeri tespit edilir. Hesap değeri hesaptaki katılma fonu mevcudunun hesaplama kolaylığı olması açısından 100’e bölünmüş halidir.

Bu Madde Hakkında Şimdi Bize Sorun

Sözlük Maddesi Hakkında

Bu madde, Mortgage Bankası tarafından hazırlanan Mortgage Sözlük içinde yayınlanmıştır. Mortgage Sözlüğü maddeleri mortgage, emlak ve kredi sözlüğü olarak, ilgili sektörlere yönelik hazırlanan yasalardan ve sektör kültüründen derlenmiştir. Maddeler zaman zaman güncellenmektedir. Sözlüğe eklenmesini istediğiniz ya da ifade eksikliği olduğunu düşündüğünüz maddeler için bizimle iletişim sayfamızdan irtibat kurabilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız