Paylaş

Toki İstanbul Kayaşehir konutları şartları belli oldu. Uzun süreden beri birçok kişinin heyecanlı beklediği bu projeye, çok yoğun bir ilgi söz konusu. İstanbul’un en gözde mekanlarından olan ve gelişime açık yapısı ile dikkat çeken bölgede yapılacak olan konutlara rekor başvuru geldi. Bu noktada yapılacak olan 605 konut, daha sonra gerçekleştirilecek kura çekimi ile sahiplerini bulacak.

Başvuru Şartları Açıklandı

Buna göre TOKİ’nin bu projesinde yer alan konutlardan satın almak isteyen kişilerin, belirtilmiş olan bankalara giderek, bizzat başvuruda bulunması gerekiyor. Bunun için 5 bin TL tutarında bir yatırım yapmak şart. Daha sonra ise 25 Nisan’da yapılacak olan kura çekimi ile kimlerin konut almaya hak kazandığı belli olacak. Bunun yanı sıra başvuru yapacakların mutlaka 25 yaşında olmaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir diğer şart olarak göze çarpıyor. Proje İstanbul’da yapıldığı için kişilerin mutlaka en az 1 seneden beri burada yaşamaları gerekiyor. 5 bin TL vererek kuraya katılan kişilerin, kazanamaması durumunda ise mevcut tutar, 2 Mayıs itibari ile hak sahiplerine geri ödenecek.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?

TOKİ İstanbul Kayaşehir konutları şartları içinde başvurunun nasıl yapılacağı ise merak ediliyor. Buna göre başvuru sahiplerinin bankaya para yatırmadan önce bulundukları yerlerdeki valilik ya da belediye makamlarına gitmeleri gerekiyor. Buradan alınacak olan formu dolduran kişiler tarafından, iki nüsha şekildeki evraka, gerekli bilgilerin yazılması lazım. Bu formlardan birisi yetkili mercilere verilirken, diğer belge ise başvuru sahibinde kalıyor. Başvuru yapacak olan kişilerin, kesinlikle nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Mahalle Olarak Tasarlandı

Projenin ayrıntıları da ortaya çıktı. Buna göre proje içindeki en ucuz evin fiyatı 160 bin TL olacak. Bunun yanı sıra toplam konut sayısının 605 olacağı belirtildi. Mahalle konseptinde inşa edilecek olan proje içinde spor alanlarının, caminin, çarşının olacağı açıklandı. Böylelikle tüm ihtiyaçların, projenin inşa edildiği alanda karşılanması hedefleniyor. Şimdiden yapılan başvuru sayısının ise 16 bini geçtiği belirtiliyor. Satış işlemlerinde yüzde 25 peşinat ve 120 aylık bir vade uygulanacak.

Başvurular hakkında sorularınızı bize aşağıdaki form üzerinden yöneltebilirsiniz.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişimsayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, bu alandaki makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız