Paylaş
FİNANSBANK MORTGAGE ATAĞI
Finansbank mortgage için ilk atak yapan bankalardan. Mortgage sebebi ile konut kredilerine fazladan eğilen bankaların başında geliyor. Kısa süre önce 300 ay (25 yıl) vade ve % 1.19 faiz oranı ile kredi sağlamaya başladığında konusunda lider bir adım atmıştı. Ancak diğer bankaların atakları Finansbank’ı da yeni bir atağa daha zorlamış görünüyor.

Banka, kredi vadesini 360 ay (30 yıl) yaparak, faiz oranını da aylık % 1.07’ye düşürdü. Finansbank bununla yetinmedi ve kullandıracağı konut kredilerinde ilk ödemenin 3 ay sonra başlayabileceğini duyurdu.

Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bireysel bankacılık alanının genelindeki iddialarını konut kredisi alanında da sürdürdüklerini belirterek, 360 aya varan vade seçenekleri ve yüzde 1.07’ye düşürdükleri faiz oranı ile herkesi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Şu anda 5 yıla kadar olan vadelerde yüzde 1.13, beş yıldan 30 yıla kadar olan vadelerde ise yüzde 1.07 faiz oranı sunduklarını ifade eden Mendi, ”Ekonomideki istikrarın sürekliliği ve mortgage sisteminin devreye girmesi ile daha da önem kazanarak büyüyecek olan konut kredileri pazarı, önümüzdeki dönemde bankacılık sektörünün en önemli enstrümanlarından biri olacaktır” dedi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız