Kategoriler: Sabit

Mortgage Konut Finansmanı Kanunu

MADDE 25 – 4077 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “10/A maddesinde,” ibaresinden sonra gelmek üzere “10/B maddesinde,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 26 –
10/6/1985 tarihli ve 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanununun 15 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“Ancak, tüketicilerin konut edinmesine veya yatırımlara finansman sağlayan finansal kiralama işlemlerinde kiracı, kiracılık sıfatını ve/veya sözleşmeden doğan hak ve/veya yükümlülüklerini, kiralayandan yazılı izin alınması kaydıyla devredebilir. İş bu devir nedeniyle finansal kiralama sözleşmesinde yapılan kiracı değişikliği, bu Kanunun 8 inci maddesi çerçevesinde tescil edilir veya şerh olunur.

Konut finansmanı kapsamında yapılan finansal kiralama işlemlerinde kiracı, kiralayana bilgi vermek, diğer finansal kiralama işlemlerinde ise sözleşmede hüküm bulunmak kaydıyla finansal kiralama konusu malın zilyetliğini bir başkasına devredebilir.”

MADDE 27 – 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 10- Toplu Konut İdaresi Başkanlığının konut satışından kaynaklanan ipotekli veya ipoteksiz alacakları, ipotek finansmanı kuruluşları tarafından devralınabilir ve devredilebilir.”

MADDE 28 – 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Kanunun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının (1) ve (5) numaralı bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1. Her nevi hisse senetlerinin kâr payları (kurucu hisse senetleri ve diğer intifa hisse senetlerine verilen kâr payları ve pay sahiplerine hazırlık dönemi için faiz olarak veya başka adlarla yapılan her türlü ödemeler ile Sermaye Piyasası Kanununa göre kurulan yatırım fonları katılma belgelerine ödenen kâr payları ile konut finansmanı fonlarını temsilen ihraç edilen ipoteğe dayalı menkul kıymetlere ve varlık finansmanı fonlarını temsilen ihraç edilen varlığa dayalı menkul kıymetlere ödenen faiz, kâr payı veya benzeri gelirler dahil.);”

Related Post

“5. Her nevi tahvil (ipotek finansmanı kuruluşları ve konut finansmanı kuruluşları tarafından ihraç edilen ipoteğe dayalı menkul kıymetler hariç ipotekli sermaye piyasası araçları, varlık teminatlı menkul kıymetler dahil) ve Hazine bonosu faizleri ile Toplu Konut İdaresi, Kamu Ortaklığı İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetlerden sağlanan gelirler (Döviz cinsinden yahut dövize, altına veya başka bir değere endeksli menkul kıymetlerin itfası sırasında oluşan değer artışları irat sayılmaz.);”

MADDE 29 – 193 sayılı Kanunun 94 üncü maddesinin birinci fıkrasının (7) numaralı bendinin (e) alt bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki alt bent eklenmiş ve mevcut (f) alt bendi (g) alt bendi olarak teselsül ettirilmiştir.
“f) İpotek finansmanı kuruluşları ve konut finansmanı kuruluşları tarafından ihraç edilen ipotekli sermaye piyasası araçlarından elde edilen kâr payı ve faiz gelirlerinden,”

Gönderinin son gücellemesi 5 Ağustos 2017 18:13

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Paylaş
Yazan
Mortgage Bankası

Son Yazılar

Halkbank TOKİ Başvuru Şartları Açıklandı

Halkbank TOKİ başvuru şartları çerçevesinde TOKİ tarafından yapılan konutlara başvurabilir ve kura çekimine katılabilirsiniz. Bu… DEVAMINI OKU

Akit Nedir? Akit Ne Demektir?

Akit nedir sorusunun cevabı kısaca şu olacaktır: Hukukî sonuç doğurmak amacı ile iki ya da… DEVAMINI OKU

Grena Suadiye Projesi Dikkat Çekiyor

Grena Suadiye Projesi İstanbul’un simge projelerinden birisi olarak VR Gayrimenkul tarafından inşa ediliyor. Proje; Bağdat… DEVAMINI OKU

Emeklilere Toki Müjdesi

Emeklilere TOKİ müjdesi var. Türkiye’nin konut ihtiyacını karşılama noktasında birçok projeye imza atan TOKİ, emekliler… DEVAMINI OKU

TOKİ Orta Gelir Grubu Şartları ve Başvuruları

TOKİ orta gelir grubu şartları ve başvuruları çerçevesinde konut sahibi olmak son derece kolay. Türkiye’de son… DEVAMINI OKU

2018 Mayıs Faizsiz Konut Finansmanı Vade Oranları

2018 Mayıs Faizsiz Konut Finansmanı Vade Oranları belirlendi. Konut kredileri faiz oranları ve buna paralel faizsiz… DEVAMINI OKU