Kategoriler: Sabit

Mortgage Konut Finansmanı Kanunu

MADDE 9 – 2499 sayılı Kanuna 13/A maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 13/B maddesi eklenmiştir.
“Varlık teminatlı menkul kıymetler

MADDE 13/B – Varlık teminatlı menkul kıymetler; ihraççıların genel yükümlülüğü niteliğinde olan, alacaklar ve duran varlıkların teminatı altında ihraç edilen borçlanma senetleridir. Varlık teminatlı menkul kıymet ihraç edecek kuruluşlar, ihraç limiti, ihraç şartları, teminat gösterilebilecek alacak ve varlık türleri, teminat gösterilebilecek varlıklara ilişkin sınırlamalar, teminat gösterilen alacak ve varlıkların değerlenmesi ve raporlanmasına ilişkin usûl ve esaslar Kurulca belirlenir.

Teminat gösterilen alacak ve varlıkların kayıtlarının tutulmasına ilişkin usûl ve esaslar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun uygun görüşü alınmak suretiyle Kurulca belirlenir.

Kurul ihraççının bir teminat sorumlusu belirlemesini zorunlu tutabilir. Teminat sorumlusu teminat havuzlarına dahil edilen varlıkların mevcudiyetini ve niteliklerini, teminat havuzlarının oluşturulmasını ve varlıkların teminat havuzlarında izlenmesini izlemek, tespit ettiği hususlar hakkında Kurulca belirlenecek usûl ve esaslar çerçevesinde, ihraççıya ve Kurula bilgi vermekle yükümlüdür.

Teminat sorumlusu ihraççıdan, kayıt kuruluşundan ve gerek görülen durumlarda tapu sicil müdürlüklerinden teminat havuzunda yer alan varlıklara ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi istemeye, ilgili kayıtları incelemeye ve çalışanlardan bilgi almaya yetkilidir. İhraççılar, kayıt kuruluşu ve tapu sicil müdürlükleri teminat sorumlusunun talep ettiği bilgi ve belgeleri vermekle yükümlüdür. Teminat sorumlusu, talep ettiği bilgi ve belgelere ulaşmasının engellenmesi halinde, durumu derhal Kurula bildirmekle yükümlüdür.

Related Post

Varlık teminatlı menkul kıymetler itfa edilinceye kadar teminat havuzlarında yer alan varlıklar, teminat amacı dışında tasarruf edilemez, rehnedilemez, teminat gösterilemez, kamu alacaklarının tahsili amacı da dahil olmak üzere haczedilemez ve iflâs masasına dahil edilemez, ayrıca bunlar hakkında ihtiyatî tedbir kararı verilemez.

Kurul, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun uygun görüşü alınmak suretiyle teminat havuzuna dahil edilen varlıklara ilişkin kayıtların ihraççının yanı sıra ayrı bir kayıt kuruluşu nezdinde de tutulmasını zorunlu tutabilir.

Teminat sorumlusunun sahip olması gereken nitelikler Kurulca belirlenir. Kurul, varlık teminatlı menkul kıymet sahiplerinin haklarının korunması amacıyla teminat sorumlusunun değiştirilmesini istemeye veya teminat sorumlusunu re’sen değiştirmeye yetkilidir.”

Gönderinin son gücellemesi 5 Ağustos 2017 18:13

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Paylaş
Yazan
Mortgage Bankası

Son Yazılar

Kredi Öderken İkinci Kredi Çekilebilir mi?

Mortgage Bankasına son zamanda gelen sorulardan biri de "Bir kredi öderken ikinci kredi çekilebilir mi"… DEVAMINI OKU

Kredi Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi kullanmak istiyorsunuz ama kredi notu diye bir şeyden haberiniz var bu sizi rahatsız mı… DEVAMINI OKU

Tapu Harcı Nedir? 2019 Tapu Harcı Ne Kadar?

2019 yılında tapu harcı ne kadar oldu, tapu harcı nasıl hesaplanıyor? Bir gayrimenkul alım ya… DEVAMINI OKU

Kredi Notunu Yükseltmek için Yapılması Gerekenler Nedir?

Kredi notunu yükseltmek için neler yapılması gerektiği hakkında pek çok spekülasyon mevcut ve hepsi de… DEVAMINI OKU

Toki 50 Bin Konut – İl İl Liste

Toki 50 bin konut projesinin gerçekleşeceği şehirler ve konut fiyatları açıklandı. 240 ay vadede başlangıç… DEVAMINI OKU

Toki Silivri 1356 Konut Projesi Satışı

Toki Silivri 1356 Konut Projesi görücüye çıktı. Projenin satış detayları, başvuru tarihleri, fiyatları ve daire… DEVAMINI OKU