Paylaş

Autopia ve Varyap Meridian Ödül alıyorKeleşoğlu‘nun otomobil konseptindeki ilk AVM’si Autopia‘ya “Avrupa’da en iyi mimari” ödülü geldi. Avrupalı ve Rus yatırımcılar konsepti ülkelerine taşımak için neredeyse sıraya girdi. Autopia Kasım ayında dünya finalinde yarışacak. “En Yüksek En İyi Mimari” ödülü alan Varyap Meridian projesi de dünya finaline gidiyor olan bir diğer Türk projesi.

Autopia Avrupa’da En İyi Mimari

Avrupa’nın otomobil konseptinde ilk tematik alışveriş merkezi olan Autopia Otomobil AVM projesi, Londra’da düzenlenen ve Gayrimenkul Oskarları olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri‘nde (International Property Awards) karma kullanımlı projeler arasında Avrupa’nın en iyi mimarisi ödülüne layık görüldü. Proje Keleşoğlu İnşaat ve Gül İnşaat ortaklığında gerçekleşmişti. Mimari projesi Gökhan Avcıoğlu ile Dara Kırmızıtoprak’a ait olan projenin ödülünü ise Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Gül, mimar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak birlikte aldılar. Ödül töreninde İngiltere Büyükelçisi Ünal Çeviköz de hazır bulundu. Autopia’ya otomobil ile girilerek alışveriş yapılabiliyor. Proje, Kasım ayında Londra’da yapılacak finallerde dünyada en iyi mimari projesi kategorisinde yarışacak.

VARYAP Meridian Avrupa’da En Yüksek En İyi Mimari

Varyap Meridian Projesi logoKasım ayında dünya finalinde yarışacak olan Autopia’nın yanı sıra Varyap İnşaat tarafından Ataşehir’de yapılan Varyap Meridian projesi de dünya  finaline gidecek Türk projeler arasında yer aldı. Varyap Meridian Avrupa’nın çok katlı en iyi mimarisi ve Avrupa’nın en yüksek en iyi mimarisi ödülüne layık görüldü.

Türkiye’den 15 proje daha kendi dallarında ödül aldı.

Dünyadan  çok sayıda projenin yer aldığı yarışmada yarı finalde ise çok sayıda Türk proje ödül aldı. Concept International tarafından yapılan Akmerkez, Avrupa’nın en iyi iç mimarisi, Metro Grup tarafından yapılan Meydan AVM ve Multi Development tarafından yapılan Forum İstanbul ‘En iyi perakende geliştirme’, Çamoğlu Mimarlık tarafından yapılan Kazlıçeşme Transfer Merkezi ‘En iyi karma kullanımlı mimari’, Zorlu Gayrimenkul tarafından yapılan Levent Ofis ise “En iyi ofis” kategorilerinde ödüle layık görüldü.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız