Paylaş
TOKİ 32.000 Liraya KonutTOKİ Başkanı Erdoğan BAYRAKTAR, Başbakanın emri ile yeni bir projelendirmeye gittiklerini açıkladı. Özellikle alt gelir gurubunun konut sahibi olabilmesi için küçük konutların üretileceğini belirten BAYRAKTAR, konutların 32.000 liradan başlayacağını bildirdi.

Projeye göre yeni konutlar 45 ilâ 60 metrekare olarak hazırlanıyor. Türk insanının 2+1 75 metrekare ve üstü dairelere alıştığının altını çizen BAYRAKTAR, yeni proje ile özellikle alt gelir gurubunun konut sahibi olabilmesinin hedeflendiğini belirtiyor. Projeye göre konutlar 32.000 ile 50.000 YTL arasında fiyatlanacak ve 15 yıl faizsiz vadelendirilecek.

Yurt çapında gerçekleştirilecek konut üretimlerinde bu projelendirme yapılacak. Mevcut planlı projelerden bir kısmı bu yeni projeye göre yeniden tasarlanıyor. Konutlar İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde merkeze 20-25 km mesafede konumlanacak ve raylı sistem ile diğer ulaşım kanalları ile desteklenerek ulaşım sorunu ortadan kaldırılacak. Diğer şehirlerde ise konutların merkeze 5 km.ye kadar mesafeli olması planlanıyor.

TOKİ yeni projelendirme kapsamındaki konutları 15 yıl vadeli sunacak. Konutlar depreme dayanıklı ve konut alanları sosyal yaşam standartlarında olması gereken tesisleri de içerecek şekilde projelendiriliyor. Buna göre proje alanlarında okul, alışveriş merkezleri gibi tesisler de yer almaya devam edecek.

 

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız