Paylaş
Emlak Bankası Geliyor, Konut Piyasasına Dönüyor

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçiyor. Bazı yasal düzenlemeler sonunda, gerekli yasal izinlerin alınmasını müteakip Emlak Bankasının tasfiye sürecinin sonlandırılarak faaliyetlerine yeniden başlayabilmesi gündeme geliyor.

Emlak Bankası Tasfiyeden Çıkarılıyor

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilen 10. Maddesine göre Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi, gereken izinleri alınarak tasfiyeden çıkarılacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklama ile önceliğin Emlak Bankasının tasfiye sürecinin sonlandırılması olduğunu belirtti. Bankanın yeniden faaliyete geçmesinin hedeflendiğini belirten Ağbal, yasal düzenleme sonrasında gerekli başvurların BDDK’ya yapılarak Emlak Bankasının yeniden faaliyete başlayabileceğini söyledi.

Özelleştirilmeyecek

Emlak Bankasını özelleştirme ya da sektörel banka vasfında faaliyet yaptırma düşüncelerinin olmadığına değinen Bakan Ağbal “Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var. Yönetim Kurulu kendi çalışmaları çerçevesinde hükümetimize bir plan getirecek. O çerçevede bankanın ekonomiye katkı sağlaması için çalışma içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Emlak Bankasının marka değerinin yok edilmemesi gerektiği görüşü dile getiriliyor.

MORTGAGE BANKASI

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız