Paylaş
Vakıf Katılımda konut Finansmanı Vade İndirimi

Vakıf Katılım’da Konut Finansmanı Vade İndirimi açıklanarak oranın aylık yüzde 0,98’e düştüğü ilan edildi. Vakıf Katılım Bankası da kamu bankalarının konut finansman oranlarında yaptığı indirim kervanına katıldı.

Vakıf Katılım’da Konut Finansmanı Vade İndirimi

Vakıf Katılım tarafından ilan edildiğine göre, banka, konut finansmanı vade oranları için 500.000 liraya kadar olmak üzere, 10 yıla kadar vadelerde aylık yüzde 0,98 olarak belirledi.

Vakıf Katılım’da Konut Finansmanı Vade İndirimi ile 500.000 liraya kadar finansman oranları yüzde 1,19’dan yüzde 0,98’e düşmüş oldu. 500.000 lira üzerindeki finansmanlar için ise banka %1,19 ile %1,25 arasında kâr payı oranı hesaplıyor.

Konut Kredisi Faiz Oranlarında İndirim Nasıl Geldi?

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yapılan konuşmada konut kredisi faiz oranlarının yüksekliği dile getirilmişti. Konuşmada, kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirim yaparak piyasaya olumlu etki sağlayabileceği belirtilmişti. Konut kredisi faiz oranları aylık yüzde 1,25 ile 1,50 arasında seyrediyor.

Konut Kredisinde İndirim Yapan Kamu Bankaları

Başbakanın konuşmasının ardından önce Ziraat Bankası, ardından Şekerbank ve Halkbank konut kredisi faiz oranlarında indirime gittiklerini açıkladı. 3 kamu bankasının ardından dün öğlen saatlerinde Vakıf Katılım Bankası da konut finansman vade kâr payı oranlarını aynı seviyeye çektiğini ilan etti. Böylelikle uygulamaya geçen kamu bankası sayısı 4 olurken, katılım bankası statüsündeki bir kamu kuruluşu da kampanyaya destek vermiş oldu. Bu olumlu gelişmenin faizsiz konut kredileri sağlayan katılım bankalarının tamamına yayılmasını umud ediyoruz.

Vakıf Katılım Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız