Paylaş
mortgage bankası - üreticiler - soyakSoyak Genel Müdürü Emre Çamlıbel, Türkiye'nin yeni ve nitelikli konutlara ihtiyacı olduğunu belirtti. ÇAmlıbel, sektörde 46 yıldır faaliyet gösteren şirketin gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi

Soyak Genel Müdürü Emre Çamlıbel, şirketin İstanbul'da hayata geçirdiği konut projesinin tanıtım toplantısında, sektörde 46 yıldır faaliyet gösteren şirketin gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Çamlıbel, artık metropollerde küçük metrekarelere talebin giderek arttığını belirterek, yeni bir pazar oluşturduklarını ifade etti.

Bugüne kadar 50 bin aileyi ev sahibi yaptıklarını aktaran Çamlıbel, projelerinde 48 metrekareden 100 metrekareye kadar değişen büyüklüklere sahip dairelerin fiyatlarının 100-200 bin YTL arasında değişeceğini kaydetti.

Emre Çamlıbel, bu yıl içinde gerçekleştirilecek seçimlerin konut sektörünü nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, sektörün makro ekonomik konjonktürel değişikliklerinden, dış ilişkilerden ve bölgedeki hareketlilikten çok çabuk etkilendiğini anlatarak, 2007'deki gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Konut sektöründeki canlılığın ne kadar süreceğine ilişkin bir soru üzerine de Çamlıbel, büyüyen bir nüfusa sahip olan Türkiye'deki konut açığına dikkati çekti.

Çamlıbel, GYODER'in bir araştırmasına göre, Türkiye'nin konut açığının yıllık 500-600 bin civarında olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin yeni ve nitelikli konutlara ihtiyacı var. Kurumsallaşmış, köklü, finansal yanı güçlü, tanınmış firmaların gerçekleştirdiği konutların önümüzdeki 10 yıl boyunca tercih edileceğini düşünüyorum. Ve konuta olan talebin oldukça yüksek seyredeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız