Paylaş

TOKİ Trabzon Kentsel Dönüşüm ProjeleriTrabzon’un kentleşme sorununa, TOKİ Eski Başkanı Erdoğan BAYRAKTAR‘dan çözüm açıklaması geldi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehirde büyük yenilenme gerçekleşecek. Dönüşüm projeleriyle Araklı, Tabakhane, Yomra, Çömlekçi, Zağnos ve Pelitli modern bir kent olma yolunda. Ayrıca Ayasofya Müzesi çevresini gecekondulardan temizleyen çalışması da devam ediyor.

Proje ile hem tarihi Ayasofya müzesi ve etrafındaki tarihi doku korunacak hem de Trabzon turizmi önemli bir merkez daha kazanmış olacak.

Trabzon’a 1 katrilyon

Başkanlığı döneminde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, Trabzon’a kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında “eski parayla 1 katrilyon lira” para akacağını belirterek, Trabzon’u marka şehir, Karadeniz’in merkezi ve AB şehri yapmak için çalıştıklarını açıkladı. Bayraktar Sabah Gazatesine şöyle konuştu:

Trabzon’da Zağnos Vadisinde Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birini tamamladık. Salaş yapıların yerini Trabzon’un en güzel park ve yeşil alanı aldı. Trabzonlular buranın ne halde olduğunu çok iyi biliyordu. Yine Çömlekçi’de, Tabakhane’de, Ayasofya’da, Pelitli’de TOKİ ile Trabzon Belediyesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi. Bayraktar, “Bu projeleri ilçelere ve köylere kadar yayacağız. 2023’ün Türkiye’sinde çarpık kentleşme sorununu büyük ölçüde çözmüş olacağız. Biz AK Parti olarak, Sayın Başbakanımızın liderliğinde Trabzon’u vizyon, marka, merkez kent yapma azmindeyiz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız