Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Han Yapı, Akbank ile varılan anlaşmayla 24 ay için yüzde 0.14, 60 ay için 1.01 ve 120 ay için 1.30'luk oranlarla konut edinmek isteyenlere avantaj sunuyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Başka İsthanbul Yok" sloganıyla yola çıkan Han Yapı Gayrimenkul, İsthanbul Evleri'nin inşasını canlı yayında internet ortamına taşıdı.

Han Yapı Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Leyla Üstel Çağatay, İsthanbul Evleri'nin inşası için alanında dünyanın en büyük 150. firması olan Hazinedaroğlu ile anlaşmalarının ardından pek çok ilke imza atmaya devam ettiklerini söyledi.

Çağatay yaptığı açıklamada, İsthanbul Evleri ile önemli bir misyonu üstlendiklerini belirterek, gerek fiyat, gerekse yaşam alanlarına getirilen kalite, çeşitlilik ve ilklerle sektörün çıtasını yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu alanda büyük başarılar elde ettiklerini vurgulayan Leyla Üstel Çağatay, ekonomide yaşanan dalgalanmanın ardından faiz oranlarındaki artışın konut sektörünü olumsuz etkilediğini, yüksek faizin vatandaşın konut edinme heyecanını söndürdüğünü hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Han Yapı Gayrimenkul olarak Akbank ile yaptığımız anlaşma sonucunda yaşanan dalgalanmanın ardından ilk kez 24 ay için yüzde 0.14'lük oranla kredi kullandırtıyoruz. Söz konusu faizi 60 ay için 1.01, 120 ay içinse 1.30 olarak belirledik. Yükselen faizlerden dolayı konut alma projelerini erteleyen herkesi İsthanbul Evleri'ne bekliyoruz. İlk günde söylediğimiz gibi başka İsthanbul yok."


İnşaat çalışmaları internet ortamında

Türkiye'de ilk kez inşaat alanındaki çalışmaları internet üzerinden canlı yayınla izleme olanağını sunduklarını da vurgulayan Çağatay, "İstedik ki gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelip bizden daire alan herkes, oturdukları yerden inşaat kalitemizi ve inşaatın seyrini an be an izleyebilsin. Bu hizmetimizle www.han.com.tr'ye girenler verilen sözlerin lafta kalmadığını görecekler. Öte yandan projemizin daha iyi algılanması için yaptırdığımız 44 metrekarelik maket ile de sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Bu alana pek çok inşaat firması stüdyo tipi daire sığdırıyor" dedi.

Han Yapı'nın gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği bir başka ilkin ise "denetimin denetimi" uygulaması olduğunu anlatan Çağatay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projemizi Bayındırlık Bakanlığı'nın onayladığı Çukurova Işık Yapı Denetim Şirketi denetliyor. Biz ise bununla yetinmedik, Can Müşavirlik Denetim Şirketine denetimin denetimini yaptırıyoruz. Ayrıca yine sektörde ilk kez bizim yaptırdığım sismik tomografik araştırmayla örnek olduk. Bugün bizim açtığımız yoldan başka şirketler de yararlanıyor."

Leyla Üstel Çağatay, üçüncü etabın satışlarına ise kısa bir süre içinde başlayacaklarını sözlerine ekledi.

HABER – DÜNYA

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız