Paylaş
Kredi Notumu Nasıl Yükseltebilirim

Kredi notunu yükseltmek için neler yapılması gerektiği hakkında pek çok spekülasyon mevcut ve hepsi de kredi notu düşük ya da bozuk olan kişilere hitap ediyor.

Kredi Notunu Yükseltmek için Ne Yapmak Gerekir?

Acil doğan nakit ihtiyaçları için bankalar kredi vermektedirler. Bankaların konut, evlilik, sağlık, eğitim, taşıt, seyahat ve diğer ihtiyaçlar için birçok çeşit kredileri mevcuttur. Kişinin ihtiyacına göre bu kredileri bankalardan temin etmek mümkündür. Kredi alırken en dikkat edilen konu kredi alan kişinin kredi notunun yüksek olmasıdır. Kredi notu yüksek ya da yeterince yüksek olmayan kişiye kredi verilmemektedir. Kredi notu, kişinin finansal geçmişini gösteren bir dokumdur. Ödemelerin düzenli veya düzensiz olmasıyla her kişinin bankalarda bir kredi notu oluşur. Yazımızın devamında kredi notu nedir, kredi notunu yükseltecek hamleler nelerdir gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Kredi Notu Nedir, Nasıl Yükseltilir?

Kredi notu: kişinin finansal geçmişini gösteren ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından hazırlanan bir dokumdur. Geçmişten beri yapılan finansal işlemler incelenir ve işlemlerin düzenli olması doğrultusunda kredi notu yüksek belirlenir. Kredi notu 1-1900 puan arasındadır. Kredi alabilmek için puan ne kadar yüksekse kredi alma talebiniz olumlu sonuçlanmış olur. Ödemelerinizin düzenli ve eksik olduğu durumda kredi notunuzun puanında düşüş meydana gelir. Bu da kredi almanızı oldukça zorlaştırır.

Kredi Notunu Yükseltmek için Tavsiyeler?

Bankaya kredi çekme talebinde bulundunuz ve red cevabı aldıysanız sorun büyük ihtimalle kredi notunuzun düşük olmasıdır. Kredi alabilmek için tek çareniz kredi notunuzu yükseltmektir. Kredi notunu yükseltebileceğiniz bazı yollar vardır. Öncelikle kredi kartı ödemelerinizin asgarisini değil tamamını ödeyerek işe başlayabilirsiniz. Kredi kartı borcunun asgarisini ödemek bankalar için riskli kişi anlamına gelmektedir.

Bu nedenle kredi kartı harcamalarınızı ödeyebileceğiniz tutarlarda yapmaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda, düşük kredi limiti olan kredi kartlarını tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Son dönemlerde fatura borcu ödeme de kredi notunu etkileyen faktörler arasına katılmıştır. Faturalarınızı düzenli ve eksiksiz olarak ödemeniz kredi notunuzun yükselmesine yardımcı olacaktır.

Kredi alırken düşük miktarlı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ne kadar düşük miktarlı kredi alırsanız ödemeniz de o kadar kolay olacaktır. Bu sayede, ödemeleriniz düzenli ve eksiksiz ilerleyecektir. Düzenli ödemeleriniz kredi notunuzun yükselmesine önemli ölçüde katkıda bulunacaktır.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız