Paylaş
Konut Fiyatlarında Yüzde 20 İndirim 2018

Konut Fiyatlarında Yüzde 20 İndirim 2018 Kampanyası Başladı. Üç konut derneği tarafından yapılan açıklamada, üyeleri tarafından satışa sunulmuş olan konutlarda yüzde 20 indirime gidildiği haber verildi.

Konut Fiyatlarında Yüzde 20 İndirim 2018 Nedir?

GYODER Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, İNDER İstanul İnşaatçılar Derneği ve KONUTDER Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneğinden ortak açıklama yapıldı. Dernek yetkilileri tarafından verilen bilgide, son günlerde kamu bankaları vasıtasıyla başlatılan kampanyaya yüzde 20 indirim ile destek verileceği belirtildi.

Derneklerin üyeleri arasında 40 civarında inşaat firması tarafından desteklenen kampanya kapsamında konut fiyatları yüzde 20 aşağıya çekiliyor.

Kamu Bankalarından Konut Kredilerinde Faiz İndirimi

Hatırlanacağı üzere kamu bankaları tarafından konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98’e çekilmişti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından yapılan açıklamalar sonrası gelen kampanya piyasada bir harekete sebep olmuştu.

Kampanyanın sonlanma tarihi ilan edilmezken, konut piyasasını ciddi oranda hareketlendirmesi ve oluşan konut stoğunun erimesine yardımcı olması bekleniyor. Bu kapsamda bir atılım da inşaat firmalarından geldi. Firmalar, bağlı oldukları dernekler aracılığıyla konut fiyatlarında yüzde 20 indirime gittiklerini duyurdular.

Konut Fiyatlarında İndirime Giden Firmalar

Henüz 40 firma ile sınırlı olan kampanya, ilan edilen 1 aylık süre zarfında yeterli teveccühü görürse sürenin uzayacağı ve katılan firma sayısının büyük oranda artacağı düşünülüyor.

Firmaların şu an az sayıda olmasının sebebi bir yandan yaklaşan seçim olsa gerek. Seçim sonrasında kampanya bitmiş dahi olsa yeniden daha büyük çaplı bir katılım ile başlayabileceğini görmek hiç de zor değil.

500.000 liralık bir konutun 10 yıllık vadelendirilmesinde 150.000 liraya yakın indirim getirmiş olan yüzde 0,98 oranının üzerine firmalar tarafından sağlanan yüzde 20’lik indirim tüketiciye bugüne kadar görülmemiş bir kampanya olarak yansıyacak.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız