Paylaş
TOKİ Kayaşehir 2017 Başvuru Şartları

TOKİ Kayaşehir Konutları 2017 Teslim Tarihi

Bu yıl Eylül ayında kur’a yöntemiyle satışa çıkacak ve Ekim ayında kur’aları çekilecek olan TOKİ’nin Kayaşehir’deki yeni konutlarında başvurular üç ayrı kategoride kabul edilecek. TOKİ tarafından ilan edilen Satış Duyurusu ve Ön Bilgilendirme Formunda verilen bilgilere göre konutlar sözleşme tarihinden itibaren 18 ayda teslim edilecek ve teslimden sonra 2 yıl boyunca kimseye devredilemeyecek.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün TURAN tarafından bizzat lanse edilen Kayaşehir konutları, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireleri içeren 1892 konuttan oluşuyor. TOKİ Konutları 144.755,93 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak ve vade farksız 144 aya kadar taksitle satılacak. En düşük taksitin 603,15 lira olarak açıklandığı konutlar 18 ayda teslim edilecek. Hedef, orta gelir grubundan, TOKİ’den daha evvel faydalanmamış ve hiç konutu olmayan kimseleri ev sahibi yapmak.

TOKİ Kayaşehir Konutları Başvuru Şartları

Başvurular şu 3 ayrı kategoride kabul edilecek:

  1. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar)
  2. En az %40 engelli vatandaşlar
  3. Diğer adaylar

Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kur’aya girmeden konut alma hakkına sahip olacaklar. Ancak konutlarının belirlenmesi yine kur’a ile gerçekleştirilecek. %40 engelli vatandaşlar ise konut sayısının %5’i kadar bir kontenjandan başvuru yapabilecekler. Yani %40 engelli vatandaş başvurusu 95 ve altında olursa bunların tamamı konutlardan birine hak kazanacak. 95’in üzerinde başvuru olması halinde engelli başvuruları arasında kur’a bu kontenjan için yapılacak. Kalanlar ise Diğer adaylar kategorisinde normal başvuru yapabilecekler.

Tüm başvuru sahipleri diledikleri daire tipi için başvuru yapabilecekler.

Başvuru sahiplerinin en az 31.12.2015 veya öncesinden bu yana İstanbul’da kesintisiz ikamet ediyor olmaları gerekiyor. 1 gün dahi fark kabul edilmiyor. 01.01.2016’dan itibaren ikamet edenler 1 gün ile bu hakkı kaybetmiş olacaklar, başvuruları kabul edilmeyecek. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin ise en az 3 yıldır ikamet ediyor olmaları ya da bu süre kadar İstanbul İl Nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor.

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, aynı zamanda daha evvel TOKİ’den konut almamış ve kredi kullanmamış olmaları gerekiyor (Bu kısım Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerini KAPSAMIYOR!). Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının yalnız 1 (bir) başvuru hakkı bulunuyor. Başvuru sahibi kişi TC vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmalı.

Başvuru Belgeleri

Başvuru yapacak olan kişiler, başvuru formu ile birlikte;

  1. Nüfus fotokopisi
  2. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin kredi kullanım durumuna göre Emekli Sandığından alacakları belge
  3. Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik belgesinin fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden almış oldukları, en az %40 engelli olduklarını gösterir Sağlık Heyet Raporu

belgelerini hazırlayacaklar. Başvuru sahipleri Halk Bankası’nın İstanbul’daki herhangi bir şubesine 5.000 TL başvuru bedeli ile birlikte belgeleri teslim ederek Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesini imzalayacaklar. Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri ise başvuru bedeli ödemeyecekler.

Diğer önemli notları incelemek üzere Satış Duyurusu ve Ön Bilgilendirme Formunu MUHAKKAK İNCELEYİNİZ!

TOKİ Kayaşehir 2017 Örnek Daire Tanıtım Filmi

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız