Paylaş
TOKİ İstanbul Kayaşehir Konutları

TOKİ’den uzun zamandır beklenen TOKİ İstanbul Kayaşehir Konutları müjdesi geldi. TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir’de mahalle konseptli ve orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların kur’a yöntemi ile satışa çıkarılacağı duyuruldu. Bu kapsamdaki 1892 konut için başvuru tarihleri 5-20 Eylül arası olarak belirlendi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada TOKİ’nin aslî hedeflerinden olan dar gelirli ve hiç ev sahibi olamamış kişileri ev sahibi yapma amacını taşıyan bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirtti.

Ergün Turan sözlerine devamla; “Orta gelir grubu için ürettiğimiz bin 892 sosyal konutun yapımı önemli bir seviyeye ulaştı, satış için gerekli koşullar oluştu. Bu nedenle, İstanbullulara bu müjdeyi verme ve satışı başlatma kararı aldık. Konutlarımız farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyetle bütçelendi. Vatandaşlarımız imkanları ölçüsünde 144 bin lira ila 477 bin lira arasındaki konutlara başvuruda bulunabilecek. Kayaşehir’deki projemizle mahalle kültürü yaşayacak.” dedi.

TOKİ KAYAŞEHİR 1892 KONUT PROJESİ TANITIM VİDEOSU

Projede caddelerin etrafında tek katlı dükkanlar yer alırken, proje dahilinde bisiklet yolları, cami, çarşı, spor alanları, kafe ve restoranlar ve mahalle meydanı da yer alıyor.

TOKİ İstanbul Kayaşehir Konutları Başvuru Tarihleri

TOKİ Kayaşehir Projesi için başvuru şartlarına sahip kişiler 5 Eylül 2017 Salı günü ile 20 Eylül 2017 arasındaki 15 gün boyunca başvuru yapabilecek. Başvurular Halk Bankası’nın İstanbul’daki herhangi bir şubesinden yapılabilirken, 5.000 TL başvuru bedelinin bu esnada bankaya yatırılması gerekecek. 4 Ekim’de yapılacak kur’ada konut hak edemeyen başvuru sahipleri 10 Ekim 2017’den itibaren başvuru bedellerini ilgili banka şubelerinden iade alabilecekler. Yedek hak sahipleri ile 13-17 Kasım tarihleri arasında sözleşmeye çağıralacak.

TOKİ Kayaşehir Konutları Başvuru Şartları

TOKİ Başkanı Ergün Turan tarafından yapılan açıklamada, en önemli şart olarak, başvuru sahibinin hiç konut sahibi olmaması, evinin bulunmaması dikkat çekiyor. Aynı açıklamada başvuruların şehit aileleri, harp ve vazife malülleri ile dul ve yetimleri, asgari %40 engelli olanlar ve başvuru şartlarını haiz diğer kişileri kapsayacağına değinildi.

Başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 31 Aralık 2015 tarihinden bu yana İstanbul’da kesintisiz ikamet ediyor olması, daha evvel TOKİ’den konut almamış olması,  kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait olup tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulünün bulunmaması gerekiyor. Ayrıca başvuru sadece 1 daire için yapılabilecek.

TOKİ İsanbul Kayaşehir Konutları Fiyat Listesi

Proje kapsamındaki daireler dörtte bir peşinatla kalanı 10 sene vadeli şekilde veya %40 peşinatla kalanı 12 yıl vade seçenekleriyle satılacak. TOKİ İstanbul Kayaşehir konutlarının fiyatları 144.755 liradan başlıyor. En düşük taksit planı 603 lira olarak yapıldı. Daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak lanse edildi.  Kur’alar 4 Ekim 2017 Çarşamba günü çekilecek.

TOKİ Kayaşehir Konutları daire tipleri ve fiyatların incelendiği yazımıza bakmanızı tavsiye ederiz.

TOKİ Konutları iletişim için çağrı merkezi 444 8654

TOKİ Kayaşehir 2017 Örnek Daire Videosu

 

1 Yorum

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız