Paylaş
Toki Yüzde 20 İndirim Kampanyası 2018

Toki Yüzde 20 İndirim Kampanyası 2018 kapsamında rekor seviyede tahsilat yapılarak vatandaşın borçları kapandı. İndirim kampanyasından 13.905 kişi yararlanırken, vatandaşlar 817.303.000 lira borç ödedi. Böylece 13.000’e yakın vatandaşımız TOKİ’ye olan borçlarını indirimle kapamış oldular, kalan başvuru sahipleri ise indirimli borç ödediler.

Toki Yüzde 20 İndirim Kampanyası 2018 Rakamları

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanya hakkında açıklamalarda bulundu. Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri hak sahiplerine yüzde 20 indirim sağlayan kampanyaya 13.905 kişinin başvurduğunu dile getiren Turan önemli noktalara değindi.

İndirim kampanyasından faydalananların yüzde 66’sının borcunu kendi imkanları ile tamamen yastık altı diye tabir edilen kişisel tasarruflarıyla kapattığını dile getiren Turan şöyle dedi:

“Bu durum, sektörde kriz var söylemlerine bir cevap niteliğindedir. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, milletimizin ülkemizin ekonomisine ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır. Ayrıca birikimlerin konut amaçlı kullanılması da sektörümüze duyulan güven ve ilginin göstergesidir. TOKİ’den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlarımıza yüzde 20 erken ödeme indirimi ile önemli bir fırsat sunduk. 100.000 lira borcu olan bir vatandaşımızın 18 Mayıs’a kadar borcunu kapatması halinde, 80.000 lira ödeyeceğini belirttik. Kampanyamız oldukça ilgi gördü. 12.763 vatandaşımız 772 milyon 239 TL’lik borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı. Kamu bankaları borçlarını kredi ile kapatacak vatandaşlarımıza 0,98’den kredi imkanı sundu. Vatandaşlarımız 274 milyonluk borcunu banka kredisi ile kapattı.” ifadelerini kullandı.

Borcunu Kapatmayan da Faydalandı

TOKİ Başkanı Ergün Turan: “Yüzde 20 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlandı. Borcunun tamamını kapatamayan vatandaşlarımız yaptıkları 45 milyon 63 bin liralık peşin ödemelerle yüzde 20 indirim kampanyasından faydalandı.” dedi.

Turan sözlerine devamla: “İnşaat sektöründeki hadise çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yıllardır “dost eli” yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız hiç konut sahibi olmamış vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır. Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurarak; onlarca yeni konut projesini hayata geçirerek bu çalışmalarını 2023 yılına kadar 1.200.000 konuta ulaşmayı planlıyoruz. İnşallah 2023´de 1.200.000 hedefine varacağız. Bu hedefle 2023 yılında 5-5,5 milyon vatandaşımız TOKİ’nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak.”

TOKİ Haberleri Anlık Bildirimi

Toki projeleri ve haberlerini almak için web sitemizden bildirimlere abonel olabilir, internette gezdiğiniz sürece yeni yazılarımız ve haberlerimizi anında görebilirsiniz. Bildirimler sadece internette gezinti yapmak için web tarayıcınız açık olduğunda, küçük bir bildirim kutusu şeklinde görünür. Size e-posta atmaz, herhangi bir bilginizi kaydetmeyiz ve dilediğiniz zaman bunu iptal edebilirsiniz.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız