Paylaş
Toki Emeklilere Özel Başvuru Şartları

Toki emeklilere özel başvuru şartları, başka bir ifadeyle TOKİ’den emekliler için ayrıcalıklı başvuru şartları. Son yıllarda yapmış olduğu binlerce konut ile dikkat çeken TOKİ emekli başvurularını ayrıca değerlendiriyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, bu noktada değişik kampanyalar ile biliniyor. Toki emeklilere özel başvuru şartları ise ev sahibi olmak isteyen emeklileri yakından ilgilendiriyor. Bu noktada emeklilerin taşıması gereken şartları bilmek gerekiyor.

Toki Emeklilere Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

  • T.C. vatandaşı olmak. Emeklinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı aranıyor.
  • Projenin inşa edileceği şehirde, en az 1 senedir ikamet etmek. Bu durumun resmi bir belge ile kanıtlanması gerekiyor. İlin nüfusuna kayıtlı olmayan kişiler bu avantadan faydalanamıyor.
  • Başvuru sahibi emeklinin üzerine herhangi bir bağımsız mülkün olmaması. Bundan dolayı üzerine kayıtlı bina ya da dairesi olan kişiler, bu haklardan faydalanamıyor. Ancak köy evi, bağ, tarla, bahçe ve hisseli taşınmazlar bunun dışında tutulmuş durumda.
  • Başvuru sahibi emeklinin en çok aylık 3.200 TL gelire sahip olması. Toki emeklilere özel başvuru şartları arasında gelir durumu da yer alıyor. Buna göre emeklinin TOKİ avantajını kullanabilmesi için sahip olabileceği azami gelir belirlenmiş.
  • SGK kayıtlarında Emekli olarak görünmeli. Emekli olarak başvuruda bulunmak isteyen kişinin mutlaka SGK üzerinden bu sıfata sahip olması gerekli. Henüz kayıtlarda emekli olarak gözükmeyen kimselerin bu şartlardan faydalanması mümkün olamıyor.

Toki Emeklilere Özel Başvuru Şartları Nedir

TOKİ Emekli Başvuru Belgeleri Neler?

Başvuruda bulunmak isteyen kişiler, SGK’dan alacakları ve emekliliklerini belgeleyen bir evraka ihtiyaçları olacak. Emekli kimlik kartı varsa bu yeterli kabul edilecek. Aksi durumda SGK tarafından verilen belgeyi çıkartmak gerekecek. Ayrıca kimlik fotokopilerinin de hazır olması gerekiyor.

Sözleşme İmzalama Aşamasında Hangi Belgeler Gerekiyor?

Nüfus Kayıt Örneği

Kişinin, projenin inşa edildiği yerde yaşaması gerektiği için bu durumu kanıtlaması için il ya da ilçe Nüfus müdürlüklerine gitmesi, buradan onaylı bir şekilde verilecek olan vukuatlı nüfus kaydını alması lazım. Bunun yanı sıra mevcut adresinde minimum 1 seneden beri oturduğunu gösteren bir belgeyi de almak zorunda.

Emeklilik Belgesi

Bu belge, SGK’ya gidilerek alınabiliyor. Bu noktada sunulan belgenin resmi olması şart.

Üzerinde Mülk Olmadığını Gösteren Belge

Proje içinde yer almak isteyen kişilerin isimlerine kayıtlı bir mülkün olmaması gerekiyor. Bu noktada İl ya da ilçe Tapu Sicil Müdürlüklerine gitmeleri ve buradan bir belge almaları şart.

Maaş Belgesi

Haneye aylık olarak giren gelirin de resmi olarak kanıtlanması gerekiyor. Toki emeklileri özel başvuru şartları içinde İstanbul’da yaşayanlar için 3.700 TL üst sınır söz konusu. Diğer illerde bu eşik 3.200 ₺ olarak uygulanacak.

TOKİ’nin toplumun çeşitli kesimleri için başvuru şartları ve projeleri hakkında bilgi almak için TOKİ çağrı merkezini arayabilir ya da bize yazabilirsiniz. Sorularınızı bize aşağıdaki form üzerinden iletebilirsiniz.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız