Paylaş
Türkiye Finans Artan Taksitli Konut Finansmanı Faizsiz Konut Kredisi

Türkiye Finans Artan Taksitli ​Konut Finansmanı, Türkiye Finans Katılım Bankasının özel mortgage ürünlerinden biridir. Katılım bankacılığının öne çıkan özelliği “Murabaha yöntemiyle gerçekleşen alışveriş” bu üründe de kullanılıyor. Tüketicilerin uygun şartlarda konut sahibi olmalarının yanı sıra bunu fâizsiz sistemde yapmaları da mümkün oluyor.

Türkiye Finans Artan Taksitli ​Konut Finansmanı Ürünü

Türkiye Finans Artan Taksitli Konut Finansmanı sıradan konut kredilerinin aksine, artan ödemeli bir model sunuyor. Sözleşme esnasında tamamı belirlenmiş olan bu ödemeler, vade sonuna kadar artarak devam ediyor.

Banka, beğendiğiniz evi satın alıyor ve üzerine kâr payı oranları çerçevesindeki kârını koyarak, anlaşmanızda belirlenen vadede fâizsiz olarak size satıyor.

Eğer gelirleriniz belirli bir ivmeyle artıyorsa yahut ilerleyen zamanda artacağına dair kuvvetli bir kanıya sahipseniz bu ürünü tercih etmeniz faydalı olabilir. Özellikle toplam maliyeti değerlendirerek buna karar verebilirsiniz.

Türkiye Finans Artan Ödemeli Konut Finansmanı Murabaha türünde alışveriş özellikleri dikkate alınarak hazırlanmış. Talep üzerine finans kurumu tarafından satın alınan konut, ardından tüketiciye satılıyor. Sözleşme çerçevesinde belirlenen vadelerle tüketiciye satılan konutun ödemelerinin tamamı önceden belirleniyor.

Türkiye Finans Artan Taksitli ​Konut Finansmanı Başvuru Belgeleri

Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından istenen bazı belgelerle bu konut finansmanına başvurabiliyorsunuz. Klasik evrakın dışında banka gerekli gördüğünde ek belgeler de isteyebiliyor. Kredibiliteniz ne kadar kuvvetli ise o kadar az belge ile başvurunuz kabul olabilir.

Elbette standart kimlik ve gelir evrakı her durumda talep edilecektir. İstenen belgeler şöyle listeleniyor:

  • Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport (geçerli kimlik belgesi),
  • Gelir beyanına dair belgeler (maaş bordrosu gibi),
  • Ücretli çalışan kişiler için, maaş bordrosu antetli kağıt ile bildiriliyor ise firmanın imza sirküleri beyanı,
  • Serbest meslek sahipleri ve işletme sahipleri için son yıla ait vergi levhası ve onaylı bilanço, gelir tabloları, mizan, imza sirküleri, kuruluş ve en son ortaklık payını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi,
  • Satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu
  • Satın alınacak konuta ait yapı kullanım izin belgesi
  • Banka gerekli gördüğü durumlarda kefil isteme hakkını saklı tutuyor. Bununla birlikte, kefil istenirse, onun için de aynı belgeler talep ediliyor.

Türkiye Finans Artan Taksitli ​Konut Finansmanı Başvurusu

444 2 444 – 0850 222 2244

Türkiye Finans Konut Finansmanı Ürünleri

Türkiye Finans Konut Finansmanı Bilgi Sayfası

Türkiye Finans Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız