Paylaş

TOKİ faizsiz konut kredileri birçok kişi için çok büyük bir avantaj anlamına geliyor. Bu noktada, belirlenmiş olan kitlenin içinde yer alanlar, konut kredisi çekerken faizsiz bir şekilde ödemelerini yapabilecekler. Bu kampanyadan faydalanabilecek olan kişiler ise şehit aileleri, dul ve yetimler, harp ve vazife malulleri. Bu grup içinde yer alanlar, faizsiz bir şekilde Toki’den konut kredisi alabiliyorlar.

TOKİ Başvuru Nasıl Yapılır?

TOKİ’nin yapmış olduğu konutlar için faiz ödemeden ev sahibi olmak isteyen kişilerin, bunun için bir belge almaları gerekiyor. Bu noktada belgeyi veren kurum, Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik İşlemleri Genel Müdürlüğü.

SGK’ya gidecek olan kişilerin, durumlarını kanıtlamaları için belge almaları şart. Bu belge içinde kişinin; dul ya da yetim, şehit ailesi yakını veya vazife malulü olduğunun belirtilmesi gerekiyor. Belgeyi alan kişilerin daha sonra gidecekleri yer ise Ziraat Bankası. Çünkü Toki’den faizsiz bir biçimde ev sahibi olmak için çekilecek olan krediyi Ziraat Bankası veriyor. Devlet bankası Ziraat tarafından verilecek olan kredi, hiçbir şekilde faiz içermiyor. Böylelikle vade süresi ne kadar olursa olsun, ekstra bir para ödemeden, hak sahipleri ev alabiliyorlar. Bu avantajdan faydalanmak isteyenlerin, tapularını en geç bir yıl önce almış olmaları şart. Bunun yanı sıra bahsi geçen kredinin ismi şehit kredi olarak biliniyor.

Aylık Bağlanmayanlara Müjde

Yapılmış olan değişiklik ile hak sahipliği belgesi alan ancak buna rağmen bir aylık bağlanmayanlar, faizsiz kredi kullanabilecek. Bunun yanı sıra geri ödemelerde, en alt tutar şeklinde kabul edilen dörtte bir oranı dikkate alınacak. Böylelikle bu tutar, ilk taksit olarak işlem görecek.

TOKİ faizsiz konut kredileri sayesinde birçok farklı yerden ev sahibi olmak mümkün oluyor. Devam eden ve henüz kura çekimi yapılmamış olan konut projelerine başvuracak olan kişiler, yine şehit ve yakınları için belirlenmiş özel şartlar sayesinde çok daha rahat bir biçimde ev sahibi alabiliyorlar. Buna göre önemli olan nokta, hak sahibi kişinin durumunu resmi makamlarca onaylanmış evraklar ile belgelemesi.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız