Paylaş
Aynı Anda İki Kredi Kullanabilir miyim?

Mortgage Bankasına son zamanda gelen sorulardan biri de “Bir kredi öderken ikinci kredi çekilebilir mi” şeklinde. Kredi İktisadın temel yapıtaşına bakıldığı zaman, makroekonomik değerlerin hepsinin birbiri üzerindeki etkilerinin tümüyle ticari ve finansal kurumların ortaya çıktığı bilinmelidir. Özellikle sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçların karşılanması isteği de, bu yüzden global dünyada artık normal ve çözümü aranan bir durum olarak görülmektedir.

Bir Kredi Öderken Başka İkinci Kredi Çekilebilir mi?

Bilindiği üzere artık kişiler, düzenli gelirleri ile bile rahatlıkla ihtiyaçlarını karşılar durumdan çıkmışlardır. Özellikle daha pahalı bir hal alan gündelik yaşamda, zorunlu ihtiyaçların karşılanması bile vatandaşlara ve firmalara büyük sorunlar yaşatmaktadır. Bilindiği üzere tam da bu noktada devreye giren finans sektöründe, bankalar gerekli finansman ve likit akışının sağlanması için müşterilere destek olmaya çalışırlar. Özellikle kredi adı altında verilen paralarla birlikte, müşteriler kendilerine zorunlu şekilde oluşturdukları ihtiyaçları karşılamaya başlarlar. Aslında kredilerin geri ödenmesinde bir sorun oluşmadığı takdirde, kredilerin avantajı çok büyüktür. O zaman ikinci kredi çekilebilir mi sorusunun cevabı olumlu ise buna şaşırmamak gerekir.

Bu anlamda ödeme yapılmadan ikinci kredi çekmek de, aslında bütçeleme anlamında ciddi bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Özellikle müşterilerin bir krediyi çektikten sonra yeni bir kredi çekmesinin oluru, tamamen müşterilerin özel durumlarına ve ödeme güçlerine göre değişiklik gösterecektir. Bu yüzden müşterilerin tüm kredilerden önce yapmaları gereken öncelikle kendi bütçelerini doğru şekilde analiz etmek ve kredi çektikten sonraki planları hazırlamaktır. Sonrasında ise bankaların verdiği kredilerin şartları çok iyi okunmalı, bütçeye en uygun şekilde hazırlanmış olan krediler için bankalarla kredi sözleşmesi imzalanmalıdır.

Kredi Öderken Yeni Bir Kredi Çekmek

Bankaların kredi ödeme gücüne baktıkları Kredi Kayıt Bürosu kayıtları, her zaman kredi veren bankalara adeta bir yol gösterici olmaktadır. Zaten bankaların istediği de, müşterilerin kredi geri ödemelerindeki taksitler açısından herhangi bir şekilde sorun oluşturmamalarıdır. Bu şartlar sağlandığında, sadece ikinci değil; üçüncü bir kredinin bile çekilmesinin önünde herhangi bir teknik ve hukuki engel bulunmamaktadır.

Bankaların İkinci Kredilerde Dikkat Ettikleri Hususlar

Bankalar kredi çekme talebinde bulunan müşterilerin öncelikle kalan borçlarına ve aynı zamanda düzenli gelirlerinin borç oranları arasındaki ilişkiye bakacaklardır. Tüm bu izlenimler ve analizler sonrasında müşterinin kredi borcunu ödeyeceğine inanılması, ikinci kredinin çıkması anlamına gelecektir.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız