Paylaş
Kredi Almak için Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi kullanmak istiyorsunuz ama kredi notu diye bir şeyden haberiniz var bu sizi rahatsız mı ediyor? Kredi kullanmak için kredi notu kaç olmalı sorusuna takılıp kalıyor musunuz? Elbette, bir kredi kullanacak olduğunuz da kredi notunuz büyük önem arz ediyor. Öyleyse kredi notum kaç olmalı demekte haklısınız. Kredi notunuz kaç, önemli olduğu kadar kredi notunuzu yükseltmenin yollarını da öğrenmenizde fayda var. Biz bu yazıda size kredi kullanmak için kredi notunun kaç olması gerekiyor sorusuna cevap vermeye çalıştık.

Kredi Almak için kredi Notu Kaç Olmalı ki Sorun Çıkmasın?

Kredi başvurusu yapan kişiler bankalar tarafından sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Bu ise gayet normal bir durumdur. Çünkü kredi veren taraf bankadır ve banka parasını riske atmak istemez.

Bankalar başvuru yapan kişilerden bazı belgeler talep eder. Bu aldıkları belgeleri inceler ve teyit ettirirler. Bu belgelere herhangi bir uyuşmazlık durumu olduğunda bile kredi başvurusu onaylanmaz. Fakat bunların dışında bankaların çok önem verdiği bir detay vardır. O da kredi notudur. Kredi notu bankalar için oldukça önemli bir detayıdır. Çünkü kredi notu kredi için başvuru yapan kişinin finansal durumunu göstermektedir. Önceki bankacılık işlemlerini nasıl yapmış olduğu ile ilgili bütün şeyler bu kredi notunun içerisindedir.

Kredi Notu Hakkında

Kredi notu bankalar arasında kredi başvurusu yapan kişilerin en çok dikkat edildiği bilgidir. Bu bilgi ışığında bankalar kredi başvurusu yapan kişilerin başvurularını onaylar ya da onaylamaz. Kredi notu kişinin finansal karnesi gibidir. Önceden bankalardan nasıl işlem yapmış olduğu tek tek bu notun içerisinde bulunmaktadır. Kredi başvurusu yapmış mı, ne sıklıkla kredi başvurusu yapmış, kredilerin geri ödemesi nasıl yapılmış, gecikme var mı, kredi kartı kullanımı ve borcunu ödemesi gibi bütün durumlar ayrı ayrı yüzdelik dilimde hesaplanır ve ortaya kredi notu çıkar. Bu not ise Kredi Kayıt Bürosu tarafından hesaplanır. Ortaya çıkan kredi notu bulunduğu aralığa yerleştirilir ve kişinin risk durumu incelenir. Eğer kişi riskli bir yerde ise kredi onaylanması için bazı şartlar gerekebilir. Kredi notu iyi bir düzeyde ise kredi başvurusu onaylanır.

Kredi Almak İçin Gereken Kredi Notu

Kredi başvurunuzun onaylanması için kredi notunuzun yeterli düzeyde olması gerekmektedir. Kredi notu 0-1900 arası bir puandır. Bu puan aralığında kredi notunuz 1900’e ne kadar yakın ise kredi alma ihtimalinizde o kadar yüksektir. Çünkü kredi notunuz düştükçe risk aralığına girersiniz. Böylece kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de düşer. Genelde kredi notunda 1500 ve yukarısı bir not iyi düzeyde görülür ve kredi başvuruları onaylanır. Fakat bu durum bankalar arasında değişiklik gösterebilir. Çünkü bankalar müşteri çekmek için bazen tolerans gösterebilirler.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız