Paylaş

HSBC Amanah Başkan Yardımcısı Razi FakihHSBC Grubunun İslâmi bankacılık kolu HSBC Amanah yatırım programına Türkiye’yi dahil ettiğini açıkladı. HSBC Amanah, islâmi finans çözümleri ile 2012 sonuna kadar Türkiye’de faaliyete geçecek. Banka 2012 sonuna kadar açacağı 125 yeni şubenin bir kısmının Türkiye’de olacağını duyurdu. Başkan Yardımcısı Razi Fakih Türkiye’de büyümek istediklerini açıkladı.

Uluslararası finansın en büyüklerinden olan HSBC Grubun islami finans kolu olan HSBC Amanah Türkiye’ye geliyor. Dünyada 1 trilyon dolara ulaşan islami finans Türk pazarında da büyüme niyetinde. Konu hakkında HSBC Amanah Başkan Yardımcısı Razi Fakih, düzenlediği basın toplantısında bazı açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu ve Asya piyasalarının sektördeki büyümenin ana ateşleyicisi olacağını düşündüklerini söyleyen Razi Fakih, önümüzdeki beş yıl içinde bu alanda büyüme rakamlarının yüzde 6’yı bulacağını söyledi. Hindistan ve Çin’e de vurgu yapan Fakih, bu ülkelerin İslami finans camiasına el atacağını da söyledi. Çin ve Hindistan’ın gerekli ortamı beklediklerini de sözlerine ekledi. Ortadoğu ve Asya’da 100 şube kapattıklarını belirten Fakih, Malezya’nın en fazla büyüdükleri ülke olduğunun da altını çizdi. Banka Malezya’da 2010 sonunda 10 şube, 2012 ortasında ise 26 şube açmayı planlıyor. Asya ve Körfez ülkelerinde İslami finans açısından bir boşluk olduğunu da dile getiren Fakih, likidite yönetim araçlarının ve standartların bu piyaslarda olmadığının da altını çizdi. İslami ülke merkez bankaları Ekim ayında bir araya gelerek Uluslararası İslami Likidite Yönetimi (IILM) şirketini kurdu.

Dünya çapında büyüklüğünün 1 trilyon dolara çıktığı tahmin edilen İslami finans sektörünün 2015’te dünyadaki 1.2-1.6 milyar kadar Müslümanların tasarruflarının yarısını çekeceği öngörüsünde bulunuluyor. 

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız