Paylaş

Bank Asya Teknolojik Gelişime OdaklandıBank Asya da teknolojiye odaklanan diğer bankalar gibi teknolojik üstünlük adımları atarak sektördeki yerini geliştiriyor. Banka, müşterilerinin şubesiz bankacılık kanallarına olan ilgisini karşılamak için her gün kendini yeniliyor. Bank Asya‘nın Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, şubesiz bankacılığa önemli yatırımlar yaptıklarına değindi. Bank Asya‘da her 10 işlemin 7’si şubesiz işlemlerden oluşuyor.

Bank Asya Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, mobil bankacılık, internet bankacılığı, AsyaCard Şubesi, ATM, Alo Asya, SMS gibi hizmetler ile önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ediyor. Bütün bu kanallarda para aktarımından, kredi kartı işlemlerine, para yatırma işleminden hisse senedi alım-satımına kadar pek çok hizmeti en geniş yelpazede verdiklerine değinen Hasan Ünal, “Ayrıca müşterilerimiz muhabir bankalarımız, PTT şubeleri ve anlaşmalı üye işyerlerimizden de para yatırma, kart borcu ödeme gibi işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar” diyor.

Asya Bank’ta şube ve şubesiz bankacılık kanallarından verilen hizmetler karşılaştırıldığından 10 işlemden 7’sinin şubesiz bankacılık kanallarından gerçekleştirildiği görülüyor. Gelişen teknoloji müşteri dinamiklerini de değiştiriyor. Bu itibarla şubesiz bankacılığa olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Bank Asya’nın şubesiz bankacılık kullanan müşteri sayısında ve bu kanallardan yapılan işlemlerde ciddi bir artış yaşanıyor.

Şubesiz bankacılık kanalları ile Bank Asya her zaman müşterisinin yanında. Yerleşim, mesai saati gibi sınırlar olmadığı için müşteri olarak günün her saati, istediğiniz her yerden işlem yapabilme, istediğiniz her an hesaplarınıza erişebilmenin rahatlığını yaşıyorsunuz. Böylece varlık ve nakit akışı yönetimi çok daha kolay bir hale geliyor.

Bank Asya’da para yatırma, çekme, kart borcu ödeme gibi nakitle yapılan işlemler ATM’lerdeki en yoğun işlemler. İnternet ve mobil şubelerden para transferleri, hesap ve ödeme işlemleri sıklıkla gerçekleştirilen işlemler. Alo Asya ise yoğunlukla kart, hesap gibi konularda bilgi almak için tercih ediliyor. Bank Asya, şubesiz bankacılıkta müşterilerinin karşısına, ihtiyaçlarını kolay ve hızlı bir şekilde karşılayabileceği, farklı zengin içerikli ve kaliteli hizmet kanalları ile çıkmayı hedefliyor. Bu kapsamdaki en son yeniliği Mobil Şube. Müşterilerin mobil.bankasya.com.tr adresinden Mobil Şubeye ulaşarak pek çok işlem yapılabiliyor. EFT, havale gibi para transferleri işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Buna paralel olarak Bank Asya’da yeni şubesiz bankacılık kanalları açmak; mevcut kanallarda farklı hizmetler sunmak konusunda çalışmalar yoğun olarak devam ediyor. Ayrıca, teknolojiler, şubesiz bankacılık kanallarını alternatif kanal olmaktan çıkarıp, bankacılığın merkezine oturtuyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız