Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Günay, "Faizler hızla düşmeyecek. Yıl sonunda konut kredilerinde beklentimiz yüzde 0.80" dedi.


Anadolubank Hazine ve Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Günay, 2005 yılının son günlerinde konut kredisi faizini yüzde 0.99’a çekerek, faizi yüzde 1’in altına düşüren ilk ve tek banka olduklarını söyledi. Ağırlıklı olarak ticari bankacılık yapan Anadolubank’ın bireysel bankacılıktaki bu atılımının amacının müşterilerine tüm bankacılık ensturmanlarının en iyisini sunabilmek olduğunu söyleyen Gökhan Günay "Önümüzdeki dönemde de bireysel bankacılık alanında ilklere imza atacağız" dedi. Anadolubank’ın 2004 yılından itibaren kurumsal imaj değişimi ile birlikte yeni bir yapılanmaya gittiğini belirten Gökhan Günay, bugüne kadar finans sektöründe yenilikçi ve öncü ürünler sunduklarını, bunun devamını getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

2005’TE İNDİRİM YAPILDI
Aylık 0.99 faizle 120 ay vadeli konut kredisi hizmeti sunduklarını belirten Gökhan Günay, yıl sonunda yapılan bu atılımın amacını erken davranarak sektöre öncülük etmek olarak açıklıyor. 2006 yılında konut kredileri faizlerindeki indirimin hız keseceğini ifade eden Günay, "Artık faizler nominal ve reel bazda oldukça düşük noktalara geldi. 2006 yılında ciddi bir düşüş beklemiyoruz. Bu nedenle kredi ile konut sahibi olmayı planlayanların beklemesine gerek yok" dedi. Günay, konut kredileri için 2006 yıl sonu faiz beklentilerinin ise yüzde 0.80’ler civarında olduğunu belirtti.

HABER – YAVUZ BARLAS / SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız