Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Bankalar kıyasıya -mortgage öncesi- rekabet mücadelesinde tüm kozlarını paylaşırlarken, aynı taktikleri uygulayan inşaat sektörü göz dolduruyor.Son yılların en iyi döneminde olan sektör, pazarlama kanallarında mortgage havası estiriyor. İstanbul’da 780 konut, % 0,67 faiz ve 120 ay ile satışta.

Esasında "% 0,67" ve "120 ay" bu konutların pazarlanmasında etki sebebi olacak taktiksel kelimeler. Bir çok firma -mortgage beklentisi ile- zaten vadelendirmelerinde farklı gayretler içinde. 
İstanbulda 780 konut üreten bir firma, konutları 120 ay için aylık % 0,67 (binde altmışyedi) vade farkı ve 2’ye bölünmüş toplam 12.000 YTL peşinat ile satışa çıkardığını duyurdu. Aylık ödemelerin ilk bölümde 950 YTL olacağını, paeşinatın ise başvuruda 5.000 YTL katılım payı şeklinde ve 7.000 YTL kur’a neticelerinde alınacağını bildiren firma, aynı zamanda 24 ay vadede % 0,20 aylık faiz ile satışında yapılacağını ilan etti.
Dikat ederseniz esasında bu mortgage sisteminde olacağın tersine, finansmanını kendi yaratan özel sektörün satış tarzı. Mortgage sisteminde -kârlılık finanse edilen rakam üzerinden olacağından- vade kısaldıkça faiz oranı yüksek olacak. En uzun vadelerde faiz oranı en alt seviyede bulunacak.
Ancak üretici firma, mortgage sisteminde gözdoldurucu olarak öngörülen oranları anımsatması sebebi ile % 0,67 faiz oranını lanse etmeyi uygun gördü.
Nitekim inşaat, tabii olarak mortgage beklentisinden doğrudan etkilenen sektör oması sebebiyle şimdiden tüketiciye müjdeler vermeye başladı.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız