Paylaş
TOKİ Orta Gelir Grubu Şartları ve Başvuruları

TOKİ orta gelir grubu şartları ve başvuruları çerçevesinde konut sahibi olmak son derece kolay. Türkiye’de son yıllarda çok büyük bir atılım gerçekleştiren ve ülkemizin birçok ilinde inşa etmiş olduğu konutlar ile insanları ev sahibi yapan TOKİ, belli başvuru şartları üzerinden talep kabul etmekte. Buna göre başvuru şartlarına uymak ve o şartları taşımak gerekiyor.

TOKİ Orta Gelir Grubu Şartları ve Başvuruları

  • Başvuru yapacak olanların daha önce TOKİ üzerinden bir konut sahibi olmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra konut kredisi kullanmış olan kişilerin de başvuruları kabul edilmiyor.
  • Açıklanan projenin inşa edileceği ilde ikamet etmek önemli. Başka bir şehirde oturan ve ikameti burada olan kişinin, TOKİ konutlarına başvuruda yapması mümkün değil. Bundan dolayı kesinlikle, projenin belediye sınırları içinde yaşamak gerekmekte. Bu noktada süre genellikle 1 sene olarak ifade ediliyor. Çok gerekli görüldüğü zamanlarda, projenin başvuru süreci açıklandığı zaman bu bilgiye yer verilmekte.
  • Başvuru koşullarını taşıyan kişiler, 3 farklı kategoride işlemlerini yapabiliyorlar. Buna göre ilk kategoride şehit aileleri, savaş malullerinin yetim ve dul eşleri bulunmakta. İkinci kategoride ise Kıbrıs, Kore, İstiklal Savaşı Gazileri ve Vatan için hizmet ederken gazi olanlar yer almakta. TOKİ orta gelir grubu şartları ve başvuruları bu şekilde oluşturulmuş.

TOKİ Orta Gelir Grubu Şartları ve Başvuruları

TOKİ Orta Gelir Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

Başvuru yapma sürecinde ilk olarak belirlenmiş olan kurumlara bizzat gitmek gerekiyor. Bu kurumlar her ilde ve ilçede farklı olabiliyor. Valilik ya da kaymakamlık üzerinden başvuru yapmak mümkün. Para yatırma işlemi ise ön başvuru çerçevesinde yerine getiriliyor. Buna göre belirlenen banklara giderek parayı yatırmak mümkün. Bunun için iki farklı belgenin de imzalanması şart. Bunlardan birisi yüklenim belgesi iken diğeri ise satın alma ve talep belgesidir. Böylelikle TOKİ orta gelir grubu şartları ve başvuruları yerine getirilmiş olmaktadır.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız