Paylaş
Emeklilere TOKİ Müjdesi Emekli Şartları

Emeklilere TOKİ müjdesi var. Türkiye’nin konut ihtiyacını karşılama noktasında birçok projeye imza atan TOKİ, emekliler için özel şartlar ile çok büyük avantajlar sağlamaya devam ediyor. Buna göre emeklilere TOKİ müjdesi, farklı kriterler üzerinden rahat bir şekilde ev sahibi olmayı sağlamakta.

Emekliler İçin TOKİ Başvuru Şartları

Emekli olanlar için değişik fırsatlar sunan TOKİ, şu kriterler üzerinden emeklilerin ev sahibi olmasını sağlıyor:

  • Projeye başvuru yapmak isteyen kişilerin TC vatandaşı olması şart
  • Projenin başlanacağı il içerisinde ikamet etme koşulu da mevcut. Buna göre süre ise en az 1 yıl olarak belirlenmiş durumda. Başvuru yapacak kişi o şehrin nüfusuna kayıtlıysa, 1 yıl oturma şartı aranmıyor.
  • Normal şartlar altında daha yüksek olan aylık gelir meblağı ise emekliler için özel olarak yeniden belirlendi. Buna göre hane gelirinin en fazla olması 3200 TL olması gerekmekte. İstanbul’da yaşayanlar için en üst limit 3700 TL olarak belirlenmiş durumda.
  • Emeklilere TOKİ müjdesi çerçevesinde, bu şartlara sahip olan kişiler başvuru yapma hakkını elde edebiliyorlar.

Emeklilere TOKİ Müjdesi Emekli Şartları

Başvuru İçin İstenen Belgeler Neler?

Başvuruda bulunacak olanların mutlaka kimlik fotokopisi ile işlemleri başlatması gerekmekte. Bunun yanı sıra emeklilerin kesinlikle SGK üzerinden bir belge almaları da şart. Bu belge ile emeklilik durumlarını kanıtlamaları, başvuru için gerekli bir doküman. Ayrıca nüfus müdürlüklerinden de bir belge almak lazım. Bu belgenin tam vukuatlı nüfus kaynağı olması şart.

Emeklilere TOKİ müjdesi çerçevesinde, bir başvuru bedelinin yatırılması gerekmekte. Bu bedel, bankalara ödeniyor. Eğer başvuru yapan kişinin ismi kurada çıkmaza, bu noktada başvuru parası geri alınabiliyor. En geç 1 hafta içinde başvurunu parasını, belirtilen takvime göre almak mümkün oluyor.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişim sayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, İslâmî Konut Finansmanı Makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız