Paylaş
Kuveyttürk Faizsiz Düzensiz Ödemeli Konut Kredisi

KuveytTürk Faizsiz Konut Kredisi ürünleri, çeşitli seçeneklerle karşımıza geliyor. Ürünlerin tamamında İslâmî şartlara uygunluğun esas alındığı ve faizsiz kredi sistemi kullanıldığı belirtiliyor. İşte bu ürünlerden arasında yer alan Düzensiz Ödemeli Konut Finansmanı. Ödemelerin farklı zamanlarda farklı tutarlarda yapılabilmesine imkan veren bu sistemde, tüketici yıl içindeki değişken gelir periyoduna göre farklı ödemeler yapabiliyor.

Düzensiz Taksit Tutarlı, Faizsiz Konut Edinme

Sistem, yıl içinde farklı dönemlerde gelirinde değişiklik olup, bunu önceden bilerek planlama yapabilen tüketiciler için düşünülmüş. Yılın belirli dönemlerinde gelirleriniz değişiyor ise siz de faizsiz konut edinme yöntemi olarak KuvetTürk’ün Düzensiz Ödemeli Konut Fnansmanı modelini değerlendirebilirsiniz.

120 aya kadar vadelendirme yapılan sistemde farklı zamanlarda farklı ödemeler planlayabilir, ara ödemler yapabilir, kendinize özel bir ödeme planlaması yapabilirsiniz.

Sistem, tamamen düzensiz bir ödeme planı oluşturabilmenize imkan sağlıyor. Ödemelerin kesin olarak önceden planlanması sebebiyle bu konut finansman ürünü de murabaha türünde alışveriş olarak gerçekleştirilebiliyor.

Elbette yine satın alınacak konutun satış bedelinin  %20’si tutarındaki kısmını peşin olarak bankaya ödemeniz gerekiyor. Düzensiz ödemeli konut finansmanı ürünü, katılım bankasının, dilediğiniz konutu size önceden belirlenen plan ve ödeme tutarları çerçevesinde satması şeklinde hazırlanmış.

Düzensiz Ödemeli Faizsiz Konut Kredisi için Gereken Evraklar

KuveytTürk Katılım Bankası sizden diğer benzer ürünlerde istediği evrakı hazırlamınızı istiyor. Bunlar, gelir durumunuzu gösteren belgeler, kimlik ve ikamete dair belgeler, gerek görülürse adınıza düzenlenmiş faturaların örnekleri ve kefil de olabiliyor.

Anlaşma esnasında talep zorunlu tutulabilecek hayat sigortasının dînî hükmü hakkında mortgagebankasi.com sayfalarımızda yer alan yazıları inceleyebilirsiniz.

Kuveyttürk Katılım Bankası, telefon ve yüzyüze görüşmelerimizde soru üzerine, bu satışta İslâm hukukunda Murabaha (yahut murabahalı satış) ismi ile yer alan alışveriş türünü esas aldığını bildiriyor. Bankanın bir katılım bankası olmasıyla birlikte, İslâmî şartlara uygun bir konut finansmanı sağladığını özellikle belirtmesi, İslâmî hassasiyete sahip müşterilerde güven uyandırıyor.

Taksitle konut alırken faize bulaşmak istemeyenler için Düzensiz Ödemeli Konut Finansmanı, KuveytTürk Katılım Bankası A.Ş. tarafından arz ediliyor.

FÂİZSİZ KONUT FİNANSMANI SAĞLAYAN KURULUŞLARLA ÇALIŞACAK OLANLARIN DİKKATİNE

Fâizin 70 çeşidi mevcut olup, bu sadece bir para cinsinden bir borcun daha fazla bir para ile geri ödenmesi demek değildir. Bir alışveriş esnâsında pek çok noktada fâize düşülmesi mümkün olabilmektedir. Fâize bulaşmaktan çekinerek  katılım bankalarını tercih eden halkımızın, bu kuruluşlar ile çalışmadan evvel, yapılacak anlaşmanın şartlarını öğrenip aktaracakları fıkıhçılardan konu hakkında bilgi ve yönlendirme almalarında yüksek menfaat olacaktır.

A. Halil AKAR
Mortgage Danışmanınız

KuveytTürk Konut Finansmanı Randevusu

444 0 123

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız