Paylaş
Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı

Vakıf Katılım Konut Finansmanı Türkiye’de faizsiz bankacılığa sonradan girmesine rağmen halktan büyük teveccüh gören ürünlerden biri. Konut kredisini faizsiz, vade farklı satış şeklindeki modelle değiştiren Vakıf Katılım Konut Finansmanı, ev sahibi olmak için iyi bir tercih.

Esnek Ödeme Seçenekli Konut Kredisi

Vakıf Katılım tarafından sağlanan Konut Kredileri, şubenizle görüşme esnasında belirlenebilen esnek ödeme seçeneklerine sahip. Banka tarafından ayrıca bu konut finansmanı modelinin düşük kâr payları ile şekillendirildiği belirtiliyor.

Vakıf Katılım Konut Kredisine Başvurmak

Finans kurumu, konut kredilerini  120 aya yayarken, satın alıan konuda azami %80 oranında vadelendirme yapabiliyor. Bu da alınacak evin ekspertiz değeri üzerinden %20 tutarında bir peşinatınızın hazır olması gerektiği mâmâsına geliyor. Örneğin, 200.000 liralık bir konut alacaksanız, en az 40.000 lirayı peşinat olarak hazırlamalısınız. Ayrıca sabit bir dosya ücreti de alınıyor.

Vakıf Katılım Konut Kredisi Başvuru Belgeleri

Banka standart olarak başvuru/talep formu, kimlik ve gelir belgeleri ile gerek duyarsa başvuru sahibi adına kayıtı fatura örnekleri alabiliyor. Ayrıca yine gerek gördüğü takdirde kefil ya da kefiller talep edip, bunlarla ilgili bazı belgeleri getirmeniz gerekebileceğini peşinen beyan ediyor.

Vakıf Katılım Konut Finansmanı Randevusu

444 44 77

0850 202 1 202

Vakıf Katılım Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız