Paylaş
Ziraat Katılım Konut Finansmanı

Ziraat Katılım Konut Finansmanı sizlere katılım bankacılığının avantajları ile faizsiz bir konut edinme imkanı sunuyor.

Geniş Seçenekli Konut Finansmanı

Ziraat Katılım tarafından tek bir ana başlıkta Konut Finansmanı ismi ile toplanan konut kredileri, kendi içinde geniş ödeme seçenekleri barındırıyor. Düşük vade farklarıyla 120 aya kadar vadeli konut satın alabileceğiniz sistem, ödeme şekli açısından bire bir görüşmelerde farklılıkların sunulmasıyla zenginleşiyor.

Ziraat Katılım Konut Finansmanı Başvurusu

Banka tarafından 10 yıla kadar vadelendirilebilen satışlar, konutun %80’i üzerinden borçlandırılarak yapılıyor. Başka bir deyişle, konutun ekspertiz değerinin 5’de 1’ini sizin peşin ödemeniz gerekiyor.

Konut aslında sistem esnasında önce bankanın mülkü olup, banka kendi gayrimenkulünü size satma şeklinde bir yol izlendiğinden, faizsiz bankalardaki gibi herhangi bir şekilde nakit döngüsünde yer almıyorsunuz. Banka tarafından size bir ödeme yapılmıyor. Ancak konut önceki sahibi tarafından bankaya satın alınıp, ardından size vade sözleşmesi ile satılıyor. Bundan sonra sizin sözleşme esnasında konutun ekspertiz değerinin %20’si tutarındaki kısmı bankaya peşinat olarak vermeniz gerekiyor.

Ziraat Katılım Konut Kredisi Başvuru Belgeleri

Öncelikle bilmelisiniz ki satışa konu konut üzerinde banka lehine 1. derecede ipotek konuyor. Gerekli görüldüğünde ayrıca teminat ya da teminatlar da istenebiliyor. Genel olarak talep edilen belgeler ise kredi talebini içeren form, gelir-çalışma durumunu beyan eder geçerli belge olarak belirtiliyor.

Bununla birlikte banka gerekli görürse sizden ek teminatlar ve bu teminatlara dair tali belgeler de isteyebileceğini, kefil talep ederse kefillerinizden de bazı belgeler isteyebileceğini, yine gerekli görürse adınıza kayırlı bazı faturaları talep edebileceğini bildiriyor.

Ziraat Katılım Konut Finansmanı Randevusu

0850 220 5000

Ziraat Katılım Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız