Paylaş
Bankadan Kırmızı Kalem Yemenin Doğuracağı Sonuçlar ve Kara Liste

Bankadan kırmızı kalem yemek her şeyin sonu mu; dönüşü olmayan bir sorun mu? Bankalardan kırmızı kalem yemiş olan biri, bankalardan kara listeye girdiyse bir daha kredi kullanamaz mı?

Bankalar ile bir ilişki içerisine girmeyen kişi neredeyse kalmamıştır. Bankaların en büyük icraatlarından bir tanesi hiç şüphesiz kredi verebilmesidir. Çünkü gelişen dünya ile birlikte günlük yaşamda çok fazla ihtiyacımız olmaktadır.

Bu ihtiyaçların bazılarını karşılayamama durumumuz olabilir. Bankalar ise bu durumları bir avantaja çevirerek çeşitli kredi imkanları sunmaktadır. Bu kredileri çeşitli şartlar karşılığında başvuran kişilere vermektedir. Bu krediler belirli geri ödeme planları yapılarak hesaplanır ve krediyi alan kişinin bu geri ödeme planına uyması gerekir.

Bankadan Kırmızı Kalem Yemek Finansal Açıdan Ne Gibi Sonuçlar Doğurur?

Eğer burada bir aksilik yaşanır ise banka yapılan sözleşmeden doğan haklarını sonuna kadar kullanır. Eğer üç ay boyunca herhangi bir şekilde geri ödeme yapılmaz ise banka kişiye ihtarname gönderir. Bu ihtarname ile beraber kişinin bir hafta içerisinde borcunu ödemesi talep edilir.

Eğer verilen bu bir haftalık süre içerisinde borç yine ödenmez ise banka yasal yollara başvurur ve bunun neticesinde müşteri kırmızı kalem yemiş olur. Kırmızı kalem yedikten sonra bankaların avantajlarından belirli bir süre yararlanamazsınız.

Kara Listeye Girmek Ne Demektir?

Kırmızı kalem yemek aslına kara listeye girmek demektir. Çünkü bankalar borcunuza karşılık yasal yolları kullanmışlardır. Bankalar arasında siz artık güvenilmez müşteri olarak tanımlanırsınız.

Bu ise sizin bankalardan herhangi bir şekilde kredi almanıza manidir. Kara listeden sicil affı olmadığı sürece çıkmak uzun bir süreçtir. En az beş yıl boyunca kara listede kalırsınız. Beş yılın sonunda ise bankalara herhangi bir şekilde borcunuz yok ise kara listeden çıkarsınız.

Bankalardan Kredi Almaya Engel Durumu

Kırmızı kalem yediğiniz zaman bankadan kredi alma ihtimaliniz yok denecek kadar az bir ihtimaldir. Çünkü bankalar arasında güvenilmez müşteri olarak adlandırılmaktasınız.

Bankalar ise kredi verme durumunda risk durumu istemezler. Herhangi bir risk durumu doğduğu zaman bankalar kredi başvurularını onaylamaz. Çünkü bankalar kara listede olanlara ve kredi notu çok düşük olanlara kredi vermezler. Son yıllarda bu konuda esnek davranmışlardır. Fakat bu esneklik sadece kredi notu için geçerlidir. Kredi notu düşük olan kişilere kefil yardımı ile kredi vermektedirler.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız