Paylaş

Toki tarafından 2018 senesinde yapılacak olan konut sayısı açıklandı. Buna göre içinde bulunduğumuz yılda Toki tarafından tam 45.456 adet konut inşa edilecek. 2023 hedefi koyan kurum, bu seneye kadar toplam 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi amaçlıyor. 2018 projelerine baktığımız zaman, konutların toplamda 33 ilde yapılacağını görüyoruz. Bu noktada en fazla konut yapılacak olan şehir ise Ankara oldu. Buna göre 2018 senesi içinde bu kentte, toplam 13 bin 323 adet konutun bitirilmesi hedefleniyor. Ülkemizin en büyük şehri İstanbul’da ise 2 bin 690 konut yapılması amaçlanıyor. 2018’de yapılacak Toki konutları, farklı ödeme koşulları sunarak, birçok kişiyi ev sahibi yapacak.

Hangi İllerde Toki Konutları İnşa Edilecek?

Ev sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği gelişmeye göre, Toki’nin inşaatına başlayacağı konutların hangi illerde yapılacağı da belli oldu.

Konut Yapılacak İller: Toki’nin 2018 yılı içerisinde yapacağı konutlar; Ankara, Gaziantep, Siirt, İstanbul, Afyon, Şanlıurfa, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Erzurum, Bursa, Niğde, Yozgat, Manisa, İzmir, Kars, Konya, Van, Çankırı, Kırklareli, Gümüşhane, Trabzon, Elazığ, Çorum, Muş, Rize, Tokat, Sivas, Zonguldak, Hatay, Diyarbakır, Kırşehir, Samsun ve Adana illerinde inşa edilecek. 2018’de yapılacak Toki konutları, daha önce ev sahibi olmamış olan kimselere verilecek.

Toki Ödeme Koşulları: Genellikle alt ve orta gelir grubuna hitap eden evler yapan Toki, yeni projelerinde de uygun ödeme koşulları sunuyor. Bu noktada vade sayısı 180 ila 240 ay arasında değişiyor. Bunun yanı sıra oda sayısına göre taksit miktarı belirlenmiş durumda. 2+1 evler için aylık olarak minimum 550 Türk Lirasından başlayan fiyatlar ile ev sahibi olmak mümkün oluyor. 3+1 evler için belirlenen minimum taksit tutarı ise 750 Türk Lirası.

Toki Başvuru Şartları Nelerdir?

Toki konutlarına başvurmak için belli şartları taşımak gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle;

  • Başvuruda bulunacak olanların kimlik fotokopisine sahip olması lazım.
  • Harp ve vazife malulleri ile şehit aileleri, TC Emekli Sandığı üzerinden Hak Sahipliği Belgesi alarak başvurmak zorunda.
  • En az yüzde 40 engeli olan vatandaşlar ise bir devlet hastanesinden alacakları rapor ile durumlarını kanıtlamaları ve kimlik fotokopisi vermeleri gerekiyor.

2018’de yapılacak Toki konutları ile kurum, 2023 hedefine biraz daha yaklaşmayı amaçlıyor. Bu noktada konut inşaatlarının ara vermeden devam etmesi bekleniyor.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişimsayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, bu alandaki makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız