Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, mortgage (Tutsat) sistemiyle ilgili yasal düzenlemenin 2007'nin ilk aylarında çıkacağı tahmininde bulundu.

Cansızlar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) ve SPK tarafından düzenlenen Konut Finansmanı ve Türkiye Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, SPK tarafından hazırlanan konut finansmanı sistemine ilişkin yasasının (Tutsat) Meclis Genel Kurul gündeminde bulunduğunu ifade etti.

Türk gayrimenkul sektörünün artık sadece yerli yatırımcılar tarafından değil, yabancı yatırımcılarca da yakından takip edildiğini söyleyen Cansızlar, üç yıldır da Tutsat'ın sürekli konuşulduğunu kaydetti.


"Yasanın çıkması bana göre biraz gecikti"

Yasanın henüz çıkmaması nedeniyle kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu ifade eden Cansızlar, "3 yıldır bu beklenti çerçevesinde yasanın çıkması bana göre biraz gecikti. Aslında bu yasa tasarısı bir bedava konut edinme fırsatı değil. Bu sadece konut edinmede mali sektörün bizzat işin içine girmesini sağlayan sistem" dedi.

Tutsat'ın, uygulamaya girmesiyle birlikte pek çok alanda önemli değişiklikler getireceğini anlatan Cansızlar, kaçak yapılaşmanın önleneceğini, insanların daha güvenli borçlanabilme imkanına kavuşacağını anlattı.

"Böylesine önemli bir projenin gerçekten hafife alınmasında pek bir anlam göremediğimi belirtmek isterim" diyen Cansızlar, kanunun çok kısa sürede Meclisten geçmesini beklediklerini dile getirdi.

Konuşmasında konuyla ilgili bir anekdotu da anlatmadan geçemeyeceğini dile getiren Cansızlar, "Devlet büyüklerimizden bir tanesi Tutsat'ın ne zaman yasallaşacağını bana sormuştu. Artı, bir başka devlet büyüğü de Meclisin gündemi müsait olursa bunun hemen çıkarılabileceğini söylemişti. Ama şunu ifade edeyim ki gerçekten Maliye Bakanı bu konudaki desteklerini esirgemiyor. Vergi olayı bir tarafa, bunun yasalaşmasıyla ilgili oldukça önemli çabalar sarf ediyor. Meclisin gündemi yoğun. Sanıyorum bu yasa 2007'nin ilk aylarında çıkacaktır" dedi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız