Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
PEGASUS HavayollarıPegasus Havayolları ile bu yıl önemli çıkış yapan Esas Holding, bu yılın gözde sektörü gayrimenkul işine de girmeyi planlıyor. İyi projelerin gelmesi halinde gayrimenkulde özellikle konut sektörüyle ilgileneceklerini belirten Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı, gıda, sağlık ve turizme yoğunlaşacaklarını söyledi.

Emine Kamışlı, Aksigorta ve Akhayat Yönetim kurulu Murahhas Azası ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyeliğini bırakarak 2000 yılında kurduğu Esas Holding’e, kardeşi Ali Sabancı’nın katılmasıyla sağlam adımlarla ilerliyor.

Holdingin tarım-gıda, hava taşımacılığı ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösterdiğini ifade eden Kamışlı, "Bunlar bize göre ileride önemli olacak sektörler. Öncelikli olarak bu 3 ana kolda derinleşmek istiyoruz. Ayrıca Şuanda bulunmadığımız, yönetim know how’ımızın olmadığı, kendi bulunduğumuz sektörlere derinlik getirmeyecek ama bir fırsat olarak değerlendirebileceğimiz konular var. Perakende, teknoloji olabilir" dedi.

Konuta hevesliyiz
Gayrimenkulde özellikle konut sektörüyle de ilgilendiklerini kaydeden Kamışlı, "Burada oyuncu olma hevesimiz var. Bu da iyi projelerin gelmesine bağlı" dedi.

Türkiye’de konut açığının tahminlerin üzerinde olduğunu dile getiren Kamışlı, "Çünkü biz deprem ülkesindeyiz. Ne kadarı bunların depreme dayanıklı. Öncelikle 2,5 milyon açığı kapatacağız, sonra onları kaliteli hale getireceğiz. Önümüzde 10 yıllık süreç var. Bu piyasanın önü 10 yıl açık" dedi.

Enflasyonist bir ekonomide enflasyonun daha aşağı düşürülebilmesi için insanların uzun vadeli tasarruflara yönelmesinin şart olduğuna işaret eden Kamışlı, uzun vadeli, en güvenli ve Türk toplumunun en alışık olduğu yatırım aracının gayrimenkul olduğunu kaydetti. Kamışlı, Mortgage Yasası’yla halkın konuta daha çok eğileceğini vurgulayarak, "Morgage sisteminde finans sıkıntısı yaşanmayacak. Dünyada likitide fazlası var, akıllı sağlam proje arıyor. Gayrimenkul de sermaye çekecek alanlardan biri" dedi.

Kamışlı, Türkiye’nin bugün Almanya, İngiltere ve ABD ile aynı problemleri yaşadığının altını çizerek, "Biz artık o platforma geldik. ‘Rahatlayalım, dizginleri elden bırakalım’ demiyorum. Ama artık biz gelişmiş ekonomileriyle aynı problemleri yaşıyoruz. Moralite olarak sınıf atladık. Sınıf atlamanın keyfini yaşıyoruz şu anda. Bunu sürdürmemiz lazım" dedi.
ALINTI – DÜNYA

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız